Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: A doua zi la Bacalaureatul de toamnă: „N-am avut niciun stres, pentru că Matematica ori o știi, ori nu‟

Semne bune bac-ul are. Dacă luni, candidații înscriși în a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au declarat, în mare parte, nemulțumiți de subiecte, ieri, lucrurile au stat cu totul altfel. Motivul: „Matematica și Istoria sunt mai ușoare pentru că aici ai date clare, nu-i nimic subiectiv‟, consideră o elevă care nu a reușit să promoveze examenul maturității în prima sesiune, așa că s-a înscris în toamnă. În Vrancea, la cea de-a doua probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august-septembrie 2020) au fost prezenți 318, din cei 436 de candidați înscriși, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea. De această dată, niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă, așa cum s-a întâmplat luni. „E a doua oară când îl dau, am vrut să-mi măresc nota. Inițial am luat 5.90, am făcut contestație și mi-a scăzut, așa că a trebuit să mai dau o dată bac-ul. Subiectele au fost asemănătoare, adică nu a fost nimic mai complicat față de ce ne-a dat în vară. Ultimul an de liceu nu a fost chiar atât de ok, cu pandemia, dar asta este. Aș vrea să dau la Armată, am și în familie exemple, și asta îmi doresc. Vreau să intru la subofițeri și am nevoie de bacalaureat, și apoi dau proba sportivă. Am terminat la «Gheorghe Asachi», profil Gastronomie‟, ne-a spus Cosmina Bordea.

A doua șansă

Candidații care fie au susținut pentru prima dată examenul la Istorie, fie l-au mai dat, dar nu l-au promovat, au avut ieri de rezolvat două subiecte bazate pe două texte istorice, iar la subiectul al III-lea au trebuit să elaboreze un eseu de aproximativ două pagini despre evoluția României în secolul al XX-lea având în vedere: „precizarea Constituției României adoptate în primele trei decenii ale secolului al XX-lea și menționarea a trei aspecte referitoare la aceasta; prezentarea unei caracteristici a Constituției din 1938; menționarea unei prevederi a Constituției din României din 1948 și formularea unui punct de vedere referitor la practicile politice totalitare utilizate în România, în a doua jumătate a secolului al XX-lea și susținerea acestuia printr-un argument istoric‟.

E a doua oară când îl dau și mi s-a părut mai greu. Bine, acum depinde și de fiecare cum învață; spre exemplu eu n-am prea învățat în vară, așa că a trebuit să-l dau și acum. Atunci am luat 4. Sper ca acum să fie o notă de trecere‟, spune Miruna T.

Absolvenții liceelor cu profil real au susținut ieri examenul la Matematică. Pierduți printre abscise, ecuații și matrici, candidații au răsuflat ușurați la finalul examenului. „La matematică am dat. A fost așa și așa, e prima oară când dau bac-ul. Eu zic că o să reușesc să-l iau. Ieri am dat la Română, și mai am mâine Biologia, apoi aștept rezultatele. Îmi propun să iau bac-ul, să iau la facultate și să am un job bun‟, a spus un tânăr care a ieșit din examen. La fel speră și un alt candidat. „A fost destul de ușor, am dat la Matematică. E a doua oară, am dat și în vară. Am avut mai mult timp să învăț cu pandemia asta. Acum sper să-l iau‟, a spus Adrian Roșca.

Astăzi, 26 august, se desfășoară proba scrisă la alegere a profilului și specializării. Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii constestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00-20:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie 2020, au mai transmis reprezentanții IȘJ Vrancea.

Le urăm succes tuturor candidaților!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?