Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Vrâncenii cu cont SPV pot plăti impozite și contribuții pentru alte persoane

Vrâncenii înregistrați în serviciul Spațiul Privat Virtual (SPV) pot achita, în numele altei persoane, impozite sau contribuții evidențiate în Declarația Unică. Este o nouă facilitate implementată de Finanțe pentru a veni în sprijinul persoanelor care trebuie să plătească impozitele către bugetul de stat dar nu sunt înregistrați în SPV. Procedura este simplă. „În noul meniu disponibil în serviciul SPV, pentru accesarea acestei facilități, se selectează opțiunea Plată obligații fiscale PF și apoi În numele altei persoane, se optează pentru plata obligațiilor fiscale declarate prin declarația unică (impozit pe venit, contribuții de asigurări sociale de sănătate/ contribuții de asigurări sociale). Apoi se completează codul numeric personal/ numărul de identificare fiscală al persoanei pentru care se face plata, precum și suma care se dorește a fi achitată, după care plata poate fi efectuată. Această facilitate este disponibilă numai în serviciul SPV, momentan nefiind posibilă o astfel de plată prin intermediul site-ului ghiseul.ro”, se arată în comunicatul Fiscului.

De asemenea, tot prin contul SPV, persoanele fizice vor putea obține istoricul declarațiilor depuse în formă electronică dar și duplicate ale cererilor de înregistrare a contractelor de locațiune. Pe de altă parte, în luna iunie a fost realizată interconectarea dintre serviciul SPV și ghiseul.ro, prin care contribuabilii au putut achita direct cu cardul bancare peste 30 de impozite de și contribuții. Cele mai frecvente plăți au vizat impozitul pe venit, contribuții, accize colectate și plata unor penalități.

Spațiul Privat Virtual (SPV) este un serviciu destinat atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică. SPV permite obţinerea informaţiilor privind situaţia fiscală, depunerea electronică a declaraţiilor fiscale, plata obligațiilor fiscale pentru persoanele fizice, primirea electronică a documentelor şi a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spaţiul Privat Virtual au aceeaşi putere juridică, asemenea celor comunicate prin poştă sau la ghişeu.

Sursa foto: realitateafinanciara.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?