Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

FOTO: Tenis – Maria Ciubotaru, pe tabloul principal la Constanța, la Turneul ITF Juniors!

  • Valoroasa sportivă de la CSM Focșani 2007 va fi la al treilea turneu ITF din carieră

Tenisul este sportul care – după fotbal – își îndeplinește cel mai bine menirea în vremuri de grea restriște cum sunt cele din actuala pandemie. Există! Adică își scoate practicanții în concursuri –inclusiv campionate naționale, dar și în competiții internaționale. Juniorii și junioarele din România și-au stabilit, recent, ierarhiile naționale, iar jucătorii și jucătoarele U 18 vor concura la primul ITF de gradul 5 organizat după oprirea competițiilor din martie în România.

La Constanța, în perioada 31 august – 4 septembrie, va avea loc turneul dotat cu Bright Trophy Powered by Ovidius Clinical Hospital la care va lua startul și talentata – și valoroasa Maria-Daciana Ciubotaru, sportiva legitimată la CSM Focșani 2007 și pregătită de profesorii Răzvan Bucuroiu și Bogdan Nicolae. Maria se va afla la al treilea turneu din categoria ITF din carieră Între 19 și 24 august 2019, la debutul ei într-o asemenea competiție, când avea ceva mai mult de 14 ani, a jucat la Chișinău, la  Regata Trophy, turneu de gradul 5, U 18, unde a pornit din calificări și s-a oprit în semifinale. Apoi, peste mai puțin de o lună, Maria, posesoare a unui wild card, a jucat pe tabloul principal al turneului ITF Vrancea – Trophy Trofeul CJ Vrancea și al Municipiului Focșani, de 15.000 de dolari USA unde a avut o evoluție încântătoare.

Maria, pe tabloul principal laBright Trophy Powered by Ovidius Clinical Hospital

La Bright Trophy Powered by Ovidius Clinical Hospital de la Constanța, Maria-Daciana Ciubotaru va juca direct pe tabloul principal, după ce, în iulie acest an, a câștigat fără set pierdut Trofeul Marc, turneul U 18 la Cluj-Napoca, iar la începutul lui august a câștigat două partide în calificări și una pe tabloul principal la Campionatul Național U 18. Între aceste două concursuri, Maria Ciubotaru a câștigat medalia de bronz a Campionatului Național U 16. Sportiva de la Focșani este componentă a echipei naționale a României care a jucat la Winter Cup, zona C pe care a încheiat-o pe locul al treilea, în februarie în acest an, în Portugalia.

          Maria Ciubotaru a avut rezultate foarte bune la Cupa Bright Știința de la Constanța la 12 ani și la 14 ani și își dorește să se mențină în trend și al U 18 ani, chiar dacă nu are, încă 16 ani!

Bright Trophy Powered by Ovidius Clinical Hospital va avea, în premieră în România în această perioadă, și concursuri și la simplu și la dublu. La simplu vor fi 32 de concurente pe tabloul principal, iar la dublu, 16 perechi – Maria ar putea evolua alături de Cara Meșter, împreună cu care este campioana de dublu de iarnă la 16 ani a României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?