Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

OFICIAL: Școala va începe pe 14 septembrie! Mască OBLIGATORIE pentru cadrele didactice și pentru elevi; panouri de plexiglas pentru distanțare

Cursurile vor începe la 14 septembrie, așa cum era planificat, iar în școli “acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi și personalul auxiliar” a anunțat în urmă cu puțin timp premierul Ludovic Orban, conform edupedu.ro .

„Pe 14 septembrie va începe anul școlar. Sigur că trebuie să se facă în niște condiții care să țină cont de situația epidemiologică. Din acest motiv am luat decizia să deschidem școala diferențiat, pe baza deciziilor luate în prima fază de CA, ISJ, DSP-uri și Comitetele de Situații de Urgență.

Există 3 situații; verde, galbenă și roșie. Aici e vorba despre numărul de infectări, sub 1, între 1-3 și 3 în ultimele 14 zile. În funcție de situația din fiecare comunitate locală, se poate deschide școala. Acolo unde situația epidemiologică indică un risc mare, școala va începe online.

Am constituit un comitet interministerial care coordonează activitatea de început a anului școlar, coordonat de vicepremierul Turcan.

În școli, acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi și personalul auxiliar.

Acolo unde este posibilă despărțirea prin plafoane de plexiglas, este important ca acest lucru să se realizeze.

Toate școlile trebuie să fie pregătite cu substanțe de dezinfecție, cu dezinfectanți la dispoziția cadrelor didactice și a elevilor.

Aproximativ 20% din școli nu sunt conectate la internet . Fiecare școală trebuie să aibă acces la platforme pentru lecțiile online, va exista posibilitatea de acces gratuit pentru platforme de învățare în fiecare școală”, a mai spus Ludovic Orban, în fața camerelor reunite ale Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?