Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Consilierul PSD Cătălin Răducanu, către managerul Spitalului Județean: Sunteți frustrată pentru că ați fost surprinsă și expusă public făcând campanie electorală

Consilierul județean PSD Cătălin Răducanu a remis ieri presei un comunicat în care răspunde „acuzelor ieftine” lansate de managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Focșani, Codruța Neagu, rudă a prefectului PNL-ist Gheorghiță Berbece. Social-democratul arată că aparatul de testare pentru coronavirus nu a fost instalat nici acum, la 3 luni de la achiziționarea cu fonduri de la Consiliul Județean. Cătălin Răducanu precizează și că Ministerul Sănătății a refuzat preluarea Spitalului Județean de către Consiliul Județean.

Iată textul integral al comunicatului:

Cine se scuză, se acuză !

Este inacceptabil și inadmisibil să asistăm la acuzele ieftine pe care le aduceți prin intermediul presei de partid. Din cauza faptului că sunteți frustrată pentru că ați fost surprinsă și expusă public făcând campanie electorală, iar vrâncenii s-au lămurit acum cât de mult luptați pentru sănătatea lor, treceți din nou la acel circ plin de isterie cu care toată lumea s-a obișnuit deja.

Cât de slab pregătită puteți fi, în funcția de manager pe care o ocupați, încât să nu cunoașteți motivele nepreluării managementului Spitalului Județean de către Consiliul Județean? Dacă erați puțin mai atentă și nu v-ați fi ocupat tot timpul cu strângerea semnăturilor pentru alegerile locale, poate ați fi avut timp să citiți documentele și ați fi aflat cauzele.

„Apreciem” efortul deosebit de a demonstra stăpânilor politici că sunteți capabilă să strângeți cele mai multe semnături, dar, dacă tot nu faceți față exigenței funcției pe care o dețineți, mai bine ați depune eforturi pentru a-l convinge pe ministrul sănătății să transfere managementul spitalului către Consiliul Județean.

Nu ar fi fost atât de revoltător să strângeți semnături, în cazul în care ați fi fost om politic, dar dumneavoastră se presupune că ar trebui să fiți preocupată de creșterea nivelului de sănătate al vrâncenilor.

Dovadă că habar nu aveți pe ce lume trăiți, stă faptul că nu pricepeți mecanismul reabilitării unei clădiri cu fonduri europene, care nu se realizează de pe o zi pe alta, ca atunci când angajezi un meșter cu ziua. Este necesar a se respecta o serie de pași, dar se vede clar că nu dețineți niciun fel de experiență administrativă.

De patru luni de zile, Consiliul Județean Vrancea vă bombardează cu hârtii pentru eliberarea spațiului unde funcționează Secția de Pneumoftiziologie și nici acum nu ați fost în stare să le puneți imobilul la dispoziție, în vederea demarării serviciilor de proiectare. Să nu mai vorbim de punerea în funcțiune a aparatului de testare împotriva COVID- 19, cumpărat de acum 3 luni din bugetul Consiliul Județean Vrancea. Este greu de crezut că nu ați putut găsi un spațiu disponibil pentru acest aparat!

Chiar așa, doamna manager interimar, de ce nu instalați aparatul de testare Real Time PCR la etajul 3? Dacă nu ați aflat deja, vă informăm noi că există acolo un spațiu suficient de mare încât acest aparat, atât de necesar vrâncenilor, să fie pus în funcțiune.

Consiliul Județean Vrancea nu poate fi acuzat că nu și-a dorit preluarea spitalului în propria administrare. Să ne amintim că în 2019 a fost adoptată Hotărârea nr. 194 prin care se transmitea Ministerului Sănătății solicitarea preluării managementului asistenței medicale a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani, de către Consiliul Județean Vrancea. A fost aprobată de către toți consilierii județeni din toate partidele. În ultimii trei ani de zile, Consiliul Județean Vrancea a investit în Spitalul Județean 8.000 miliarde lei vechi, atât în dotarea cu aparatură de ultimă generație cât și în reabilitarea secțiilor spitalului.

Dragi vrânceni, așa luptă cei care sunt numiți în funcții de conducere la instituțiile sanitare ce ar trebui să gestioneze eficient pandemia!

Mai bine v-ați lăsa de politică, pentru că situația în Vrancea este gravă și urmează redeschiderea școlilor!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?