Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Vrâncenii care vin la spital să-și facă gratuit testul pentru Covid, acuzați de ruda prefectului liberal că mint! Între timp, am ajuns la 1766 de cazuri!

Vrancea a ajuns duminică, potrivit datelor transmise Ministerul Afacerilor Interne, la 1766 de cazuri confirmate, 28 cazuri nou confirmate și 15 cazuri pozitive la retestare. 85 de persoane au murit! Suntem pe lista județelor incluse de Belgia în zona roșie.

Iar Elena Codruța Neagu, manager interimar la Spitalul județean Focșani și rudă a prefectului PNL-ist, îi acuză pe vrânceni că mint atunci când merg să-și facă testul gratuit pentru Covid, la spital. „Foarte mulţi dintre pacienţii care vin în triaj spun că s-au întors de la mare, au avut unele simptome, dar au considerat că e o simplă răceală. Când s-au agravat simptomele, au venit la spital. Mai există o categorie de persoane, cei care vor să călătorească în străinătate şi vin la noi acuzând diverse simptome, ca de exemplu absenţa gustului sau mirosului, pe care noi nu avem cum să le verificăm şi în acest fel reuşesc să îşi facă testul gratis”, a declarat managerul Elena Codruţa Neagu, potrivit stirileprotv.ro.

Este incredibil cât tupeu au PNL-iștii și gașca lor! Sute de mii de români au fost băgați în șomaj, liberalii nu dublează alocațiile, nu măresc pensiile, nu distribuie măști gratuit, deși există lege în acest sens, la nivelul DSP-urilor este un haos generalizat, iar ei acuză cetățenii! Nu cetățenii sunt problema, problema constă în incompetența voastră, PNL-iștilor! În numirea pe funcții a unor rude, secretare, manichiuriste, șoferi, lipitori de afișe și cărători de serviete!

Încă o dată o spunem: marea majoritate a vrâncenilor a înțeles: poartă mască, păstrează distanța. Problema e că DSP-ul nu face anchete epidemiologice sau dacă le face, le face defectuos. Problema e că DSP-ul nu testează. Problema e că DSP-ul a angajat peersoane fără studii de specialitate. Ori, în aceste condiții, nu sunt izolate focarele, iar virusul se răspândește.

Problema e că Elena Codruța Neagu – manager, stomatolog de Păunești, student, cursant, dar, înainte de toate, rudă de prefect PNL-ist, nu pune în funcțiune aparatul de testare cumpărat cu fonduri alocate de Consiliul Județean, cu toate că, în cadrul singurei conferințe de presă pe care a susținut-o, în data de 22 mai a.c., declara că „aparatul Real-Time PCR umează să fie pus în funcțiune de luni”. Iar ziua de luni s-a transformat în luni de zile. „Acest aparat a sosit cu 2.000 de teste și are o capacitate de testare de 22 de  teste concomitent, cu un rezultat în două ore de la introducerea probelor de exudat în aparat”, spunea atunci chiar Elena Codruța Neagu. Aceste mii de teste zac însă nefolosite, clar, după cum spun parlamentarii PSD de Vrancea, la ordinul politic al PNL. Iar managerul interimar rudă de prefect PNL îi acuză pe vrânceni că mint ca să-și facă testul.                   E de datoria voastră să testați, nu să acuzați!

Unde sunt medicii, Codruța?

stirileprotv.ro arată că doar patru medici asigură actul medical în Secţia de Boli Infecţioase a SJU Focşani, unde sunt trataţi pacienţii cu COVID-19, unul dintre aceştia aflându-se momentan în concediu. Astfel, aceşti medici ajung să consulte chiar şi 100 de pacienţi zilnic. În ultimele zile, la Spitalul Judeţean a crescut foarte mult numărul de consultaţii acordate pacienţilor care acuză simptome de COVID-19. Tot aici ajung şi pacienţii depistaţi pozitiv de Direcţia de Sănătate Publică Vrancea la testarea pentru noul coronavirus, care pot refuza internarea, dar trebuie văzuţi, obligatoriu, de un medic. Elena Codruța Neagu afirmă că a trimis solicitare pentru a fi aduși noi medici, către DSP Vrancea, precum și către Ministerul Sănătății și Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Dar unde sunt medicii promiși de managerul studentă rudă în conferința de presă sus menționată? Spunea atunci că a reuşit să încheie „două contracte cu doi medici infecţionişti rezidenţi”. Au trecut peste 2 luni de zile și degeaba. Halal management!

Medicii sunt suprasolicitați, pacienții sunt acuzați, iar PNL-iștii sunt preocupați. Să strângă semnături pentru alegeri, desigur, bătând din ușă în ușă și agasând oamenii opriți să-și tragă sufletul pe bănci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?