Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

PNL-ul cu pozele, deputații PSD de Vrancea cu faptele. Au votat pentru dezvoltarea județului!

Deputații PSD de Vrancea – Nicușor Halici, Angel Tîlvăr, Rodica Boboc și Dragoș Bîrlădeanu – au facut demersuri și au votat în plenul ședinței de marți, 28 iulie 2020, aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.60/2020 privind unele măsuri financiare în vederea implementării proiectelor de infrastructură fazate din perioada de programare 2007-2013, finanţate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2014-2020. „Fapte, nu vorbe, nu poze! Județele Vrancea, Buzău și Prahova pot lansa acum proiecte comune, prin mecanismul ITI, finanțate din fonduri europene la care până acum nu aveau acces!”, se arată într-un comunicat de presă comun al deputaților PSD de Vrancea.

Conform sursei citate, reglementarea are o imortanță deosebită, pentru că face posibilă atragerea de fonduri europene suplimentare de către autoritățile locale care se reunesc în cadrul unor asociații de dezvoltare comunitară. „Deși sunt unii care tot fac poze și se laudă cu investițiile începute de PSD, au emis ordonanța de urgență pentru implementarea proiectelor de infrastructură finanțate din fonduri UE, fără a se gândi la cetățenii care i-au votat și astfel nu au inclus în OUG posibilitatea înființării unui mecanism distinct pentru dezvoltarea județului. Noi, cei de la PSD, care-i punem pe vrânceni și pe români, pe primul loc, am amendat ordonanța în Parlament și astfel, fără a avea puterea executivă, am dispus prin lege, ca Guvernul României să asigure suport pentru crearea unei entități distincte care să atragă fonduri europene suplimenare pentru dezvoltarea județelor Vrancea, Buzău, Prahova, scopul final fiind acela de creștere a calității vieții în aceste comunități”, se arată în comunicatul de presă. „Am votat pentru a face în sfârșit funcțional mecanismul ITI. Este un pas important înainte pentru dezvoltarea județelor Vrancea, Buzău și Prahova, care sunt deja pregătite pentru a realiza acest demers. Vom putea astfel atrage, prin diverse proiecte, bani în plus de la Uniunea Europeană, față de cât îi este repartizat României. Astfel, locuitorii celor trei județe vor putea beneficia de dezvoltare și creștere economică, mai multe locuri de muncă și un trai mai bun”, au declarat, la sfârșitul ședinței de plen, deputații PSD de Vrancea.

Fondurile accesate prin intermediul proiectelor concepute în cadrul mecanismelor ITI, pot fi direcționate pe mai multe programe operaționale, asigurând astfel celor trei județe posibilități de dezvoltare în foarte multe domenii importante cum ar fi infrastructură, sănătate, educație, servicii publice, mediu, turism, reabilitarea clădirilor, formare profesională ș.a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?