Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO: A fost turnat ultimul strat de asfalt pe strada Tinereții din Focșani; au început lucrările pe Arhitect Ion Mincu

Constructorul a turnat ultimul strat de asfalt pe strada Tinereții din municipiul Focșani, o investiție demarată anul trecut. Lucrările de asfaltare au fost începute după finalizarea trotuarelor, amplasarea bordurilor și amenajarea spațiilor verzi de pe această stradă redesenată prin acest proiect de investiție. Demarate la finele lunii august a anului trecut, lucrările aveau un termen de realizare de 12 luni, din care o lună doar pentru serviciile de proiectare. Lucrările de refacere a străzii puteau fi realizate mai repede dacă nu ar fi fost problemele cu stabilizarea solului care au necesitat schimbarea soluției tehnice dar și cu rețelele de utilități. Un exemplu este țeava de gaze, amplasată la o altă adâncime decât cea prevăzută de reglementările din domeniu. A fost nevoie inclusiv de o nouă hotărâre a Consiliului Local pentru a modifica indicatorii tehnico economici din cauza schimbării soluției tehnice. De asemenea, o conductă de apă rece din zonă se fisura când se lucra cu utilajele de compactare și a fost necesară înlocuirea acesteia. „Printr-o hotărâre a Consiliului Local a fost aprobată modificarea indicatorilor tehnico economici, din cauza modificării soluției tehnice. Acolo au fost probleme cu stabilizarea solului. A fost o primă soluție cu 26 cm de balast și 25 cm de piatră spartă, nu au ieșit testele și s-a schimbat soluția. S-a mers pe 20 cm de balast și 20 cm de balast stabilizat, ceea ce a dat rezultate și au ieșit probele de compactare. Aceste schimbări au prespusus modificarea timpului de execuție a lucrării. Inițial s-a aplicat o soluție, s-a văzut că nu este bună și s-a recurs la a doua soluție. Mai mult, pe acea stradă am avut o problemă cu o conductă de apă care era foarte veche, se fisura când intrau cu utilajele de compactare. Ceda și se făceau acumulări de apă în sol”, a detaliat primarul Cristi Misăilă.

Pe de altă parte, primarul Misăilă a anunțat că marți au început lucrările de reabilitare a străzii Arhitect Ion Mincu: „Frezăm carosabilul, ridicăm căminele la cotă și apoi turnăm primul strat de asfalt. Reabilităm și modernizăm mai multe străzi din municipiul Focșani în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală‼️ În cadrul acestui proiect, zilele acestea am finalizat strada Tinereții! Lucrări pe străzi, în cadrul PNDL, se desfășoară și pe str. Tătulescu, str. Nicolae Titulescu, str. Mărăști, str. Diviziei etc. În luna iulie am făcut lucrări de reparații asfaltice pe str. Culturii și o porțiune din str. Mare a Unirii, pe str. Gheorghe Potop și o parte din str. Avântului, dar și pe str. Fulgerului, str. Mitropolit Varlaam și str. Constituției. Focșani, acasă!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?