Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

FOTO! Fermierii români își apără culturile de atacul urșilor și mistreților cu… bidoane de plastic

„Bucegi”, „Borsec”, „Tușnad” sau „Pepsi-Cola”….nu sunt numele de marcă ale unor sisteme de garduri electrice ci simple sticle de plastic care după obștescul sfârșit la gunoi au devenit în zona rurală adevărate sperietori de ursi și mistreți!
Și asta nu pentru conținutul lor ci prin modul în care scot sunete în bătaia vântului sau atunci când animalul flămând încearcă să intre în postața cu porumb plantată de un sătean la marginea pădurii.
Asta în timp ce cam toate tarile europene stimulează/plătesc/sprijină fermierii să-și cumpere garduri electrice sau mijloace repelente eficiente pentru paza fermelor și culturilor agricole. La noi însă, contabilizam și plătim an după an pagubele produse de animalele sălbatice si mai mult decât atât lăsăm fermierii fără obligația legală de a-și păzii culturile agricole!
Ce rămâne atunci în realitate? Fermierii instalează sticle și cârpe în lanurile de porumb și prin livezi, mistreții și ursii strică și fac pagube, statul sau gestionarii plătesc…. uneori dar sigur țăranii și fermierii sunt mereu păgubiți și ce este mai rău….cresc înjurăturile la adresa animalelor sălbatice și numărul actelor de braconaj!

Sursa text și foto: Facebook-ACDB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?