Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Handbal – Trei foști valoroși handbaliști, trei viitori antrenori pentru copii și juniori!

La ora de handbal, astăzi este vorba despre trei foste glorii ale formației CSM Focșani 2007 care, la finalul sezonului 2019-2020, au ieșit din scena pe care o reprezintă terenul de joc. Și au trecut în spatele scenei, acolo unde sunt construiți viitorii actori ai handbalului. Într-o ordine a posturilor din care au onorat handbalul și echipa Focșaniului, aceștia sunt: Dan Constantin Rusu – portar, Silviu Rotaru – centru, Robert Popa – extremă stângă. Începând din această vară, nu  mai au contracte de jucători cu CSM 2007, dar au rămas în handbal, după ce au acceptat propunerea directorului Viorel Ciubotaru de a se ocupa de aici încolo de juniorii clubului, Dan Rusu, și de pregătirea portarilor de la seniori. Și de a da consistență a ceea ce poate constitui o veritabilă Acedemie de handbal ca o pepinieră pentru formația de seniori de Ligă națională, ca și pentru cea de Divizie A, care va ființa începând cu sezonul 2021-2022. Până acum au lucrat cu copiii și juniorii – temeinic și cu folos, antrenorii Marius Partene și Iulian Neață, cel de-al doilea, fost până 2018 conducător de joc al formației de seniori.

Au scris istorie pentru handbalul focșănean; au ce transmite!

          Silviu Rotaru a venit de la Adjud în 2012 și nu a mai plecat de la Focșani. Robert Popa, Dan Rusu Rusu, ca și Iulian Neață, Ionuț Gheorghe și Petrică Vasilache – cel mai recent retrași din  postura de jucători – au început la Focșani ca juniori, au crescut odată cu echipa cu care au jucat în Divizia A iar din 2015 au promovat în Liga Națională! Au acumulat o excepțională experiență pe care o pot transmite copiilor și juniorilor care își doresc să învețe handbal și pot învăța de la cei care le vor fi mentori cum pot să reușească într-un sport frumos, spectaculos, mare consumator de energie, dur, ofertant în satisfacții. Și mai pot învăța ce înseamnă atașamentul față de un club căruia Robert Popa, Dan Rusu, Silviu Rotaru – ca să-i numesc pe nou veniții între antrenorii juniorilor focșăneni – dar și Iulian Neață, Ionuț Gheorghe și Petrică Vasilache i-au dat talent, dăruire, multă muncă și performanță!

Inclusiv în Liga Națională, unde Popa și Rotaru au avut sezoane în care au înscris multe goluri iar Dan Rusu a închis de multe ori poarta în fața atacurilor adversarilor. Fiecare dintre ei a jucat în echipa Focșaniului în cele cinci sezoane de când aceasta evoluează în primul eșalon valoric al handbalului din România. Ceea ce spune suficient despre calitățile lor handbalistice și umane. În condițiile în care la Focșani au venit și au plecat jucători, ei au rămas puncte de suținere importante într-un lot care a avut mereu valoarea pentru a rămâne în prima Ligă!

Un necesar meci de retragere!

Juniorii handbaliști ai CSM Focșani 2007 vor avea, deci, ca antrenori, începând din noul sezon, patru foști jucători de mare calitate. Faptul că li s-a propus de conducerea clubului să rămână direct implicați în fenomen este de apreciat. Cred că dincolo de asta, unor oameni care au fost actori pe o scenă în spectacole care aduc în mod constant circa o mie de spectatori, li se cuvine să apară într-o distribuție într-o reprezentație de despărțire de un public de ale cărui aprecieri s-au bucurat de multe ori. Adică, într-un meci de retragere, în care ei și alți handbaliști care au scris istoria ultimilor ani ai handbalului focșănean să aibă dreptul – și bucuria de a primi ultimele aplauze ca actori! Știu că o asemenea întenție există din partea cnducerii handbalului focșănean. Mai rămâne ca să revină vremea în care spectatorii să poată intra în Polivalentă la meciurile de Ligă Națională, la cele de juniori. Și, în  mod necesar, și la un cel puțin tot atât de necesar meci de retragere organizat pentru fostele glorii ale handbalului focșănean de dată mai recentă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?