Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Contabilă de la Primăria Răstoaca, trimisă în judecată

O contabilă de la Primăria Răstoaca a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată. Numărul faptelor reţinute în sarcina sa este unul extrem de mare, având în vedere că vorbim de 49 de fapte de delapidare şi tot atâtea de fals intelectual.

Conform rechizitoriului, în perioada ianuarie 2009-noiembrie 2017, femeia, în calitate de responsabil financiar contabil al Primariei Răstoaca, şi-ar fi luat singură din conturile unității administrativ teritoriale, diferite sume de bani. Ea este acuzată că a făcut plăţi cu titlu de salarii şi drepturi speciale din contul de la Trezorerie al UATC Răstoaca în conturile personale pe care le avea la două banci, plăţi ce nu au putut fi justificate în totalitate prin documente, respectiv state de plată, liste de avans chenzinal sau concedii de odihnă şi medicale. În plus, spun procurorii, femeia ar fi inserat date nereale în documentele de plată.

Suma care ar fi ajuns în conturile personale este de 110.712 lei, la care se adaugă beneficiul nerealizat, dobânzi BNR şi majorări, în valoare de 59.108 lei, calculate analitic de la data încasării fiecărei sume şi până în luna decembrie a anului 2017. conform procurorilor, din prejudiciul cauzat a fost recuperată suma de 15.000 lei. Faţă de contabilă s-au făcut cercetări şi pentru uz de fals, dar şi deturnare de fonduri, fapte pentru care nu a fost trimisă în judecată.

Sursa foto: Facebook/Primaria Rastoaca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?