Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Şoferi lăsaţi fără permis


Aproximativ 20 de șoferi au rămas fără permise de conducere, la sfârșitul săptămânii trecute. În timp ce unii au fost depistați băuți la volan, alții nu au respectat culoarea semaforului, au depășit limita legală de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră, nu au acordat prioritate de trecere pietonilor ori au efectuat depășiri neregulamentare. Pentru abaterile enumerate, 18 șoferi au rămas pietoni pentru 30 până la 90 de zile. De asemenea, polițiștii au aplicat și 563 de amenzi, în valoare de 41.846. Ca de obicei, cele mai multe dintre acestea s-au îndreptat către șoferii care au depășit limita legală de viteză, respectiv 196 sancțiuni. Polițiștii au găsit în trafic și mașini care aveau defecțiuni tehnice, șoferi și pasageri care nu aveau cuplată centura de siguranță, dar și pietoni sau căruțași care au încălcat regulile de circulație. Toți au primit amenzi.
Printre șoferii care au rămas fără permis de conducere s-a numărat și un tânăr de 25 de ani, din Focșani. Ionuț B. a fost oprit în trafic, duminică noapte, în timp ce conducea un autoturism Renault, pe strada Tăbăcari din Focșani. Polițiștii l-au pus să sufle în alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,53 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Åžoferului i-a fost reținut permisul de conducere și va fi cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Åžoferii ar putea scăpa de amenzi

Punctele de amendă s-ar putea transforma în curând în avertismente. Senatorii au adoptat un proiect de lege care prevede modificarea unor prevederi din codul rutier, dar inițiativa trebuie să mai treacă și de Camera Deputaților. Un exemplu ar fi depășirea vitezei cu maximum 20 de kilometri pe oră. În mod normal, pentru acest lucru am fi amendați. Dar senatorii au votat ca prin modificarea legislației, să fim doar avertizați. Tot avertisment am putea primi și pentru nefolosirea unui sistem handsfree pentru telefon atunci când conducem, sau când nu purtăm centura de siguranță. Iar amendă am putea primi abia după ce vom fi mai întâi avertizați în scris. În proiectul de lege amintit au fost făcute referiri și la valoarea punctelor de penalizare: 2 puncte pentru folosirea incorectă a luminilor de drum, folosirea telefoanelor sau oprirea neregulamentară și 3 puncte de penalizare pentru oprirea nejustificată pe banda de urgență sau nepăstrarea distanței corespunzătoare. Proiectul a fost adoptat miercurea trecută de Senat, dar cei care vor lua decizia finală sunt parlamentarii din Camera Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?