Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

A fost afișată ierarhia mediilor de admitere la liceu; patru elevi din Focșani, doi din Adjud și unul de la Vidra au 10 pe linie

Miercuri a fost publicată pe portalul admitere.edu.ro, ierarhia la nivel județean a mediilor de admitere la liceu. Elevii sunt sortaţi descrescător după media de admitere. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor V – VIII, care are o pondere de 20%. Conform edupedu.ro, absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2020 verifică astfel ce loc ocupă media lor și își pot calcula șansele de a intra la liceul și la clasa pe care și le doresc cel mai mult.

În Vrancea, șapte absolvenți au media de admitere 10, ceea ce înseamnă că au terminat cu 10 cei patru ani de gimnaziu și au luat nota 10 la ambele probe de la Evaluarea Națională. Este vorba despre patru elevi din Focșani: doi de la Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare”, unul de la Colegiul Național ,,Al. I. Cuza” și unul de la Școala Gimnazială ,,Anghel Saligny”; doi elevi de la Colegiul Național ,,Emil Botta” Adjud și un elev de la Școala Gimnazială ,,Valeriu D. Cotea” Vidra.

În județul nostru, la prima sesiune a examenului de Evaluare Națională s-au înscris 3.004 elevi, dintre care, la proba scrisă de la Limba și literatura română au participat 2.829, în timp ce la proba de la Matematică au absentat 174, un candidat fiind eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

Rata de participare la examenul de Evaluare Națională din acest an, în Vrancea, a fost de 94.07%. La Limba și literatura română, 2.322 candidați au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5. 94 au obținut nota 10. La Matematică, 1.788 de elevi au reușit să obțină note mai mari sau egale cu 5, iar 65 de candidați au promovat examenul cu nota 10.

În urma celor 238 de contestații depuse după afișarea rezultatelor, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vrancea au anunțat că ,,proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 69,99% (1.978 de candidați), ceea ce înseamnă o creștere a acestui număr față de rezultatele inițiale. A crescut, de asemenea, și numărul candidaților cu media generală de 10: de la 21 la 22”.

Conform edupedu.ro, „înscrierea în clasa a IX-a se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv și în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

Calendar admitere la liceu 2020

2 – 6 iulie 2020 Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Orice opțiune greșită poate conduce la repartizare nedorită.

3 – 7 iulie 2020 Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată.

10 iulie 2020 Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a Vlll-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020 – 2021.

10 iulie 2020 Afișarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat la liceu, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. Afișarea în școlile gimnaziale a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ.

13 – 20 iulie 2020 Depunerea/transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Mai multe informații puteți obține accesând linkul – https://bit.ly/3eQV6jX

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?