Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Primarul Mihai Neață face demersuri pentru alimentarea cu gaze naturale a comunei Milcovul

Primarul comunei Milcovul, Mihai Neață, a anunțat că administrația locală pe care o conduce continuă demersurile pentru realizarea proiectului de introducere a gazelor naturale în comună. Mihai Neață a precizat că deja a obținut de la Distrigaz avizele de racordare și că a transmis către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației solicitarea de finanțare. Edilul șef din Milcovul a infirmat astfel zvonurile lansate de consilierii locali ai PNL că ar fi împotriva realizării proiectului de alimentare cu gaze naturale.

,,V-am informat anterior de intenția noastră de a elabora un Studiu de Fezabilitate în vederea realizării unui proiect pentru alimentarea comunei cu gaze naturale. Am prezentat avizele de racordare obținute de la Distrigaz. Între timp, în data de 6 mai 2020, (…) am transmis către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, solicitarea de finanțare, înregistrată la nr. 66785/ 08.05.2020. Cu toate că absolut toate demersurile făcute, toate etapele parcurse până acum, inclusiv ,,Indicatorii tehnico-economici”, au fost aprobați în Consiliul Local, domnii consilieri locali PNL răspândesc zvonuri prin comună, cum că eu aș fi împotriva realizării acestui proiect! Eu cred și sper că majoritatea cetățenilor comunei s-au convins că PNL-iștii nu fac altceva decât să fiarbă de nervi, deoarece comuna noastră este pe drumul cel bun!”, a afirmat primarul Mihai Neață.

Acesta a adăugat că speră ca într-un an de zile să finalizeze cele 2 proiecte de investiții, respectiv de alimentare cu apă și canalizare. Edilul șef a mai anunțat că va demara lucrările la alte două proiecte de modernizare a străzilor din localitate.

Vă reamintim că în urma demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost emis avizul de principiu privind alimentarea comună cu gaze naturale a comunelor Obrejița, Sihlea, Tâmboești, Bordești și Slobozia Bradului. La începutul lunii mai 2019, președintele Marian Oprișan a anunțat că la nivelul județului va fi demarat un amplu proiect de realizare a alimentărilor cu gaze. „Vom începe și alimentarea localităților județului Vrancea cu gaze naturale. Pentru asta, vom constitui Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, unde vor fi membre localitățile județului Vrancea. Deja am avut discuții aprofundate cu compania Transgaz. O să prelungim conducta de la Focșani spre sudul județului“, a afirmat atunci Marian Oprișan.

De remarcat că tot mai multe localități din mediul rural din Vrancea au anunțat că au demarat procedurile pentru racordarea comunelor respective la sistemul de alimentare cu gaze naturale. Până acum și-au arătat intenția de a racorda locuințele la alimentarea cu gaze naturale, și au demarat și diverse proceduri în acest sens, primarii din Străoane, Bolotești, Golești, Tulnici, Răcoasa, Cîmpuri, Soveja, Cotești, Gugești, Tâmboiești, Dumbrăveni, Bordești, Fitionești, Milcovul, Gologanu, Vîrteșcoiu dar există interes din partea tuturor administrațiilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?