Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

FOTO: Asfalt pe toate străzile din Mirceștii Noi și alimentare cu gaze la Petrești

Toate străzile din satul Mirceștii Noi vor fi asfaltate anul acesta de Primăria Vânători, care continuă proiectul de investiții demarat anul trecut. Tot în acest an vor fi demarate lucrările la alimentarea cu gaze din Petrești, unde urmează să fie realizate rețele pe 9 străzi. Celelalte străzi vor fi racordate la rețeaua de gaze anul viitor. În paralel cu rețeaua de gaze, în satul Petrești se lucrează la rețeaua de apă și canalizare. După finalizarea lucrărilor la utilități urmează să fie demarate lucrările de asfaltare pe străzile din sat.

Primarul comunei Vânători, Ionel Lupu, a arătat că lucrările de investiții sunt programate anual astfel încât să nu existe probleme cu asigurarea fondurilor. Astfel, în satul Mirceștii Noi, programul de asfaltare a început de anul trecut iar în acest an se va turna asfalt pe toate străzile. Proiectul are o valoare de 6,3 milioane lei, adică peste 8 kilometri de asfalt în satele Mirceștii noi și Rădulești. Banii sunt asigurați din bugetul local. „Acum se toarnă primul strat, al doilea strat va fi turnat anul viitor. Deocamdată am scăpat de praf, de noroi, sunt alte condiții. Se schimbă fața satului. Am mai lucrat și în toamnă iar cu străzile pe care le facem acum am terminat în satul Mirceștii Noi. În acest proiect mai sunt și trei străzi din Rădulești”, ne-a spus primarul Lupu. Edilul spune că deja a fost aprobat proiectul de asfaltare și pentru celelalte sate din Vânători.

În schimb, pentru satul Petrești prioritare sunt realizarea alimentării cu gaze și asigurarea rețelelor de apă și canalizare. Abia ulterior finalizării acestor lucrări va fi turnat asfalt pe toate străzile din acest sat. „Mai avem de lucru la câteva străzi din Balta Raței, Mirceștii Vechi și din Rădulești, adică în total sunt 8 kilometri de asfalt. Proiectul a fost aprobat în Consiliul Local, urmează să începem lucrările de anul viitor. Jorăști și Vânători sunt asfaltate în întregime iar în Petrești urmează să demarăm lucrările la alimentarea cu gaze. Va fi introdusă rețea de gaze în jumătate de sat, adică 9 străzi, urmând ca restul să fie executat anul viitor. Trebuie să facem și canalizarea iar Petreștiul va fi primul sat din comuna Vânători care va avea toate utilitățile, apă, canal, gaze. După ce vom face aceste lucrări vom turna și asfaltul pe străzi. Nu puteam să punem asfalt în acest an iar apoi să spargem pentru rețelele de utilități”, a spus primarul Lupu.

Rețeaua de gaze din Petrești este concesionată din anii 90 la Distrigaz. Acum, lucrările vor fi realizate de o firmă din București, sunt finanțate din bugetul local, cu o valoare de circa 1,6 milioane lei. Deja au fost făcute contracte direct cu cetățenii. Peste o sută din cele 500 de gospodării având semnate contractele. Numărul acestora va crește pe măsură ce este realizată rețeaua iar oamenii au încredere că racordarea la gaze a devenit realitate.

În paralel, primarul Ionică Lupu a realizat proiectul pentru introducerea rețelei de gaze și în celelalte sate ale comunei. Proiectul a fost depus din octombrie 2019 și se așteaptă demararea sesiunii de proiecte pentru obținerea finanțării necesare. „Ne vom racorda la conducta Transgaz la Garoafa, traversăm E85 și o aducem în comună. Este proiect făcut pentru toate satele din comună, Balta Raței, Mirceștii Noi, Mirceștii Vechi, Rădulești, Jorăști și Vânători”, a precizat primarul Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?