Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Focșăneancă arestată în Marea Britanie, acuzată că și-a răpit propriul copil

Diana Bercuci are 35 de ani și din noiembrie este închisă în Marea Britanie, pe motiv că și-ar fi răpit copilul pe care îl are cu un cetățean englez. ”Sunt distrusă din toate punctele de vedere, și emoțional, și mental. Nu mi-am mai văzut copilul de șapte luni”, a mărturisit pentru Libertatea tânăra mamă.

În luna august a anului trecut, Libertatea vă prezenta povestea Dianei Bercuci, care trecea printr-un adevărat coșmar. Tatăl copilului ei, cetățean britanic, o acuzase de răpire internațională. Îi făcuse plângere atât în Marea Britanie, cât și în România. Tribunalul București a decis în primă instanță ca băiatul de 3 ani să fie trimis în Marea Britanie, la tată. Asta, cu toate că bărbatul nu și-a recunoscut copilul decât după un test de paternitate și a refuzat să plătească pensie alimentară.

Copilul nu a locuit decât cu mama, întâi în apartamentul închiriat în Londra, apoi la Focșani, unde românca are domiciliul și unde s-a întors după ce i s-a terminat contractul de muncă. Copilul are cetățenie română. Apelul la Tribunalul București urma să se judece în decembrie 2019.

În luna noiembrie, însă, Diana și-a lăsat copilul în grija mamei și a plecat la un training de trei zile în Marea Britanie, pentru că își găsise un nou loc de muncă. Poliția a ridicat-o din avion, imediat ce a aterizat. ”M-au băgat într-o celulă în care nu era decât o toaletă, o chiuvetă și un pat. Era gol în capul meu, nu puteam să cred că așa ceva se întâmplă. Nu poți aresta pe cineva fără să investighezi. Am zis că o să fie ceva temporar, că îmi vor da drumul după interogatoriu”, ne-a povestit românca, într-o conversație telefonică.

Nu i-au dat drumul, din contră, au dus-o la tribunal și, după o audiere fulger, fără un avocat din oficiu, tânăra a fost transferată la închisoarea HMP Bronzefield, de lângă Heathrow. Încă se află acolo. Iar tratamentul de care ”beneficiază” este cel prevăzut de sistemul penitenciar britanic pentru pedofili și criminali, acuză ea.

Fără să țină cont că mai exista un proces cu aceeași cauză în desfășurare în România, autoritățile britanice au obligat-o pe Diana să-l ducă pe cel mic în Marea Britanie. Copilul a fost dus în Regat de bunică.

Citeşte întreaga ştire pe www.libertatea.ro – https://bit.ly/2AdxIhz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?