Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO: Minifotbal – Liga Vrancea, la zece ani de existență!

  • Prima ediție a campionatului Ligii de minifotbal amator Bergenbier Vrancea a început în 2010, fiind precedată de prima ediție a Cupei Bergenbier

Preambul – Cupa Bergenbier, la Baza Energo Sport

Minifotbalul, practicat în manieră organizată, are în Vrancea o istorie îndelungată, cu o mulțime de competiții de vară ori de iarnă, pentru copii, tineret, adulți ori veterani, de nivel local sau județean. Între acestea, a căpătat drept de cetățenie, și de reprezentare la nivel național și internațional, Asociația Club Sportiv Liga de Minifotbal Focșani, recunoscută ulterior de Federația de minifotbal din România ”ca organizator și coordonator al competițiilor de minifotbal oficiale desfășurate sub egida” acesteia. Liga a fost fondată oficial în 2011, dar a început să lucreze pentru organizarea primului campionat județean în 2010, când, în vară, a oferit fotbaliștilor amatori din județ posibilitatea să joace în prima ediție a Cupei Bergenbier.

În perioada 23-25 iulie, la Baza Sportivă Energosport, Cupa a adus pe terenul de joc 16 echipe – Speranța, Jandarmii, Steaua Focșani, Dex Beer, Times Pub, Doreal, Teomax, Naționala de Table, Stelarii, Iracos, FC Polivalentă, Pionerul, Melaxa Trans, Juniorii Sudului, Electrica și echipa presei vrâncene. Cupa a fost câștigată de Doreal care s-a impus în finală cu 2-1 în fața Stelei. Pe locul al treilea s-a clasat Time Pub care a trecut de Jandarmi cu 4-2 după lovituri de departajare (2-2, la capătul timpului regulamentar).

 

Un campionat pentru un viitor ce împlinește zece ani!

Organizarea Cupei Bergenbier a constituit un bun antrenament pentru organizatori în perspectiva a ceea ce își propuneau să facă în continuare: un campionat de minifotbal pentru un viitor ce avea să ajungă, iată la zece ediții, câte se vor aduna în acest an. Reprezentantul Asociației Club Sportiv Liga de Minifotbal Focșani,Cristian Vasile, a reușit să mențină, uneori cu mari eforturi, dar și cu mare implicare, o competiție care a promovat o echipă în Liga Campionilor Europeni la minifotbal și jucători în Naționalele României! Începutul a fost făcut prin afilierea Ligii Focșani la Federația Română de minifotbal urmată de venirea la Focșani, pentru lansarea programului primei ediții a campionatului, a președintelui Federației, Răzvan Burleanu, cel care avea să devină președintele Federației Române de Fotbal. Campionatul Ligii de minifotbal Bergenbier urma se aibă loc în sistem divizie, tur-toamnă, retur-primăvară, cu participarea doar a jucătorilor amatori, și să desemneze campioana, care să reprezinte Vrancea la turneul național a campionatelor de minifotbal iar câștigătoarea cupei sau ocupanta locului al doilea să joace Cupa României la minifotbal.

Au participat la primul campionatVoința Gologanu, Viitorul Ploscuțeni, Alianzza, Jandarmii, Team Pro, All Starts, Flux Café, Roșca Conf, Hunters Vînători, Doreal, Steaua, Times Pub, Club Texas, Teomax, GS Mobile. Campionatul a fost adjudecat de Times Pub, învingătoarea cu 3-0 în finala cu GS Mobile. Pe locul al treilea a încheiat prima ediție a Campionatului Ligii de minifotbal Focșani formația Jandarmii, 2-1 în ultimul act al competiției, în fața Teomax.

Cupa a fost câștigată de Jandarmii, iar Supercupa de Times Pub, care a reușit eventul! Dar care a ratat calificarea în turneul final al Ligii de minifotbal amator după ce a fost eliminată în dublă manșă de campioana județului Galați, Atletico Abcoz. În tur, gălățenii s-au impus cu 3-0, iar în retur, la Baza Energosport a fost egal, 1-1. Pentru Times Pub, în retur, au evoluat George Sîrbu, Daniel Neacșu, Bogdan Atanasiu, Mircea Dobre, Bogdan Boroș, Răzvan Gheorghiu, Ciprian Dumitriu, Nicolae Enache, Alin Chetreanu și Iulian Țugurlan.

          Am prezentat mai pe larg informații despre prima ediție a campionatului Ligii de minifotbal pentru că a fost competiția ce a constituit baza pe care a fost construit un fenomen spectaculos, cu participarea a, practic, tot ce a avut și are mai valoros în materie de minifotbal – organizatori și jucători – în Vrancea. Minifotbalul vrâncean s-a dovedit, în forma sa organizată și afiliată Federației române de profil, o lume cu oameni dedicați, cu meciuri de mare calitate, cu orgolii și bucurii, dar și cu insatisfacții. O lume extrem de vie, care arată frumusețea unui sport ce merită, cu siguranță, atenția oamenilor de fotbal. Echipe au fost înființate, s-au desființat, jucători au migrat de la o formație la alta, oameni de afaceri au sponsorizat pentru că au înțeles potențialul de imagine purtat de minifotbal, iar drumul pornit în 2010 a continuat fără mari sincope.

 

Patru ediții de campionat dominate de Voința Deep Serv!

          Ediția a doua a marcat începutul unei lungi dominații pe care și-a impus-o Voința Deep Serv, manageriată de omul de afaceri Marian Spânu, grupare alcătuită dintr-o mare parte a celor mai valoroși jucători de fotbal amatori – sau amatorizați – veniți la minifotbal, din Vrancea. În vara lui 2012, Voința Deep Serv a câștigat titlul de campioană în dauna Green Team, pe care a întrecut-o cu un sec 8-1 în finală. Pentru locurile 3-4 s-au întâlnit  TMC și GS Mobile. S-a clasat a treia TCM, după lovituri de departajare.

În ediția 2012 – 2013, Voința Deep Serv a trecut în finală de de Sporting Roberbian, cu 6-1 și 3-1, în vara lui 2014, devenea campioană și câștiga și cupa, pentru ca în ediția 2014-2015, să-și adjudece pentru a patra – și ultima oară, titlul de campioană și supercupa, în premieră. Următoarea ediția a campionatului, 2015-2016, după ce Voința Deep Serv a ieșit din peisajul minifotbalului din Ligă, a dat câștigătoare o echipă de comună – Sanorom Bolotești. AS United a câștigat Supercupa.

 

Marea performeră a minifotbalului vrâncean – Sanorom Bolotești!

În ediția 2016-2017, AS United a devenit campioană, Flux Focșani a câștigat Cupa și Supercupa, dar revelația sezonului a fost Sanorom Bolotești, echipa care a devenit Campioana Regiunii Nord-Est și a participat, în premieră absolută pentru o grupare vrânceană, la turneul final al Ligii Campionilor la minifotbal, în Slovenia, unde a reușit o mare performanță – a trecut de faza grupelor!Sanorom a fost manageriată de Romică Corozanu și antrenată de Marian Covaci. Lotul  de jucători care a scris acolo istorie pentru minifotbalul din Vrancea:Mihai Burdujel, Marcel Corozanu, Florin Ciobotaru, Ionuț Istrate, Răzvan Crăciun, Ionuț Căpățână, Dănuț Lechea,Vasile Roșu, Andrei Turcu, Andrei Ciornei.

          În turneul final al Cupei României, ACS Mausoleul Mărășești a urcat până în sferturile de finală. Formația din Mărășești  a arătat în ediția următoare a campionatului că performanța din Cupă nu a fost întâmplătoare și în vara lui 2018 a devenit campioana ediției a opta și câștigătoarea supercupei, pentru ca în ediția următoare, 2018-2019, să se impună FC Flux Focșani, una dintre cele mai puternice echipe ale ultimilor ani în minifotbalul vrâncean. Flux-ul a câștigat în vara lui 2019 tot ce putea fi câștigat – campionat, cupă și supercupă. 

Ediția 2019-2020 a campionatului Ligii a fost înghețată de criza generată de pandemia de Covid 19, după ce prima parte a competiției a fost parcursă fără probleme în toamna lui 2019.

          Este de remarcat consecvența AutoVip de a fi alături de Liga de Minifotbal Focșani căreia îi este partener de cinci ediții de campionat!    

Sursa foto: Petrică Butuc, Facebook Liga minifotbal Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?