Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Senatorul Dumitrescu, despre Operațiunea „Sparanghelul” și vorbitul în lozinci al guvernanților

Comisiile de politică externă, cea de muncă și cea de afaceri europene din cadrul Senatului României, reunite în ședință comună, i-au audiat pe ministrul de externe, Bogdan Aurescu și pe cel al muncii, Violeta Alexandru în legătură cu scandalul momentului numit inspirat de presă „Sparanghelul”.

Mai precis, cum au ajuns zeci de mii de români să plece la cules de sparanghel și nu numai, în ferme din Germania sau din alte țări UE, în plină pandemie de coronavirus, dar mai ales de stare de urgență, când milioane de români abia puteau să iasă din casă să meargă la supermarket sau la muncă, dar după un program decretat de Ministerul de Interne și numai cu scrisorică exactă, că altfel erau arși la buzunar, și nu cu un leu, doi, ci mii de lei. ,,Doamna ministru al muncii, după ce a repetat până la obstinație că „ea este un ministru implicat” fără a da nici un răspuns coerent la multele întrebări ale senatorilor, nu a putut spune cum au plecat în plină noapte sute de cetățeni, fără control sanitar, unii venind din zone roșii, închise, gen Suceava, cum au mers prin autobuze puse la dispoziție de nimeni nu știe cine, cum au ajuns din Moldova la țanc să se suie în avioanele de pe aeroportul din Cluj, unde din filmările televiziunilor se vede clar că nu a fost respectată nici o regulă de distanțare socială etc. Am aflat de la doamna ministru că a inițiat niște acorduri cu autorități din alte țări vest europene pentru acest tip de muncă sezonieră, adică că peste un an – doi, o să fie și o înțelegere inter-guvernamentală. În rest, multă țâfnă și cam oțărâtă la adresa senatorilor de toate culorile politice, care au indispus-o cu tot felul de întrebări”, a precizat senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu.

Acesta a precizat că ministrul de Externe Bogdan Aurescu a susținut că el a adus români în țară iar în negocieri cu privire la culegătorii de sparanghel, el și ministerul său nu ar fi participat. ,,Și uite așa, după trei ore de audieri, concluzia trasă de președintele comisiei de muncă, senatorul Rotaru, a fost clară, lucrurile sunt departe de a se fi clarificat și a propus să se ceară o comisie senatorială de anchetă la nivelul plenului Senatului, pentru a se face lumină într-o afacere ce implică zeci de mii de lucrători sezonieri din România. Și când te gândești că anul trecut PNL, mai ales în campaniile electorale se dădea de ceasul morții grăbindu-se să-i aducă el în țară pe românii plecați de spaima PSD-lui”, a încheiat senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, președinte al comisiei pentru politică externă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?