Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Cât va sta verișoara prefectului Berbece, șefă la Spitalul Județean? Constantin Mîndrilă, suspendat temporar din funcția de manager

Ministerul Sănătății i-a suspendat lui Constantin Mîndrilă contractul de manager general al Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani. El se află în concediu medical de 30 de zile după ce a fost depistat ca fiind infectat cu coronavirus. Conform prevederilor legale, contractul de management se suspendă de drept, dacă titularul se află pentru mai mult de 30 de zile în incapacitate de exercitare a atribuțiilor. Cele 30 de zile s-au împlinit marți, 12 mai.

Contactat de reporterii noștri, Constantin Mîndrilă ne-a declarat: ,,Cei de la PNL Vrancea și-au văzut visul împlinit după ce m-au ținut forțat 30 de zile în spital până a fost depășit termenul stabilit prin clauza din contractul de management pentru incapacitate de muncă. În acest context, azi am fost suspendat din funcție pentru ca cei de la PNL să rezolve problema numirii unei rude a unui liberal în funcția de manager general al Spitalului Județean de Urgență. Sunt convins că de acum încolo testele care mi se vor face pentru Covid-19 vor ieși negative. Ce este dureros este faptul că acest manager numit pentru câteva zile la conducerea Spitalului nu are nicio calificare în privința managementului sanitar, iar în plină pandemie să numești o asemenea persoană la conducerea celei mai mari unități medicale din județ este o gravă iresponsabilitate cu efecte dezastruoase.

Elena Codruța Mihalache, verișoară a prefectului penelist Gheorghiță Berbece și medic stomatolog la Păunești, în vârstă de 35 de ani, a fost numită la conducerea Spitalului Județean Focșani. Conform directorului medical al spitalului, doctorul Gabriel Negoiță, aceasta a preluat marți atribuțiile de manager interimar. Liberalii au făcut oferte de preluare a managementului multor medici, respectați și profesioniști, însă aceștia au refuzat să intre în jocurile politice.

În data de 12 aprilie a.c., Constantin Mîndrilă a fost internat cu forța în spital. A doua zi, pe 13 aprilie a.c., Spitalul Județean Focșani a trecut sub conducere militară. Între timp, starea de sănătate a managerului Constanin Mîndrilă era bună, fără a necesita tratament de specialitate pentru infecția cu COVID-19. După ce în data de 29 aprilie a.c., rezultatul testului a ieșit „NEGATIV”, pe 1 mai a.c., testul era „INCERT”, ca mai apoi, în data de 4 mai a.c., managerul să fie confirmat din nou „POZITIV”. Mîndrilă a formulat săptămâna trecută o contestație pe care a trimis-o directorului DSP Vrancea. „Contest rezultatul testului RT PCR recoltat în data de 4 mai 2020 întrucât consider că a fost falsificat/fraudat și, ca atare, neconcludent. Precizez că am mai fost testat în data de 29 aprilie a.c. testul ieșind «NEGATIV» în condițiile în care rezultatul a fost comunicat după 48 de ore, ceea ce contravine flagrant dispozițiilor legale în vigoare, care menționează că aveți obligația să efectuați testări la 24 de ore distanță pentru a se putea verifica negativarea pacientului. Astfel, următorul test a fost recoltat pe data de 1 mai 2020, rezultatul fiind comunicat de asemenea cu întârziere, de această dată fiind declarat «INCERT»” se arată în contestația managerului Constantin Mîndrilă.

Acesta afirmă că, potrivit unor informații din spațiul public, în perioada 1-3 mai a.c., laboratorul DSP Vrancea ar fi fost infectat cu COVID-19, ceea ce ar fi dus la o posibilă contaminare a tuturor probelor recoltate în acea perioadă. În acest sens, Constantin Mîndrilă a solicitat retestarea sa folosindu-se teste achiziționate de la Institutul Cantacuzino și prelucrarea lor în cadrul aceleiași unități medicale.

Cum au răspuns cei de la DSP? Încercând să-l mute forțat, vinerea trecută, alături de alți pacienți, printre care medici și alte cadre medicale, la spitalul din Rm Sărat. Dacă nu ar fi fost presiunea media și a sindicatului Sanitas, acest lucru s-ar fi întâmplat.

Un document similar celui trimis directorului DSP Vrancea a fost trimis săptămâna trecută și directorului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani. Constantin Mîndrilă afirmă că: „nu este normal să fiu privat de libertate intenționat, doar pentru că sunt managerul spitalului județean, iar potrivt dispozițiilor politice ale unor demnitari locali, trebuie să fiu ținut departe de locul de muncă și pentru ca în final să pot fi suspendat.” Iată că acest lucru s-a întâmplat.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a declarat, ieri, pentru AGERPRES, că noua numire are loc „pe perioada cât domnul Constantin Mândrilă este în concediu medical”. Potrivit acesteia, în momentul în care Constantin Mândrilă va termina concediul medical, acesta îşi va putea relua funcţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?