Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Fraţii amatori de SEX care au OMORÂT o femeie la Cîmpineanca, trimişi în judecată

Fraţii din localitatea Iana, judeţul Vaslui, care în decembrie 2019 ar fi omorât o femeie la Cîmpineanca după ce victima le-a refuzat partida de sex, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Vasile şi Marian R., de 25 şi 29 de ani, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor şi tentativă la viol. În plus, în sarcina lui Vasile s-a reţinut şi infracțiunea de furt calificat.

Procurorii arată că Vasile R., în data de 15 decembrie 2019, în intervalul orar 16.00-18.00, împreună cu fratele său, a exercitat violenţe fizice asupra victimei în vârstă de 70 de ani, aplicându-i multiple lovituri cu pumnii şi palmele, în special în zona capului, după care victima a fost lăsată să zacă pe sol, parţial dezbrăcată, la temperaturi scăzute, într-un interval de 6-12 ore intervenind decesul acesteia.

Vasile R. a încercat să întreţină relaţii sexuale cu victima, prin constrângerea acesteia. În plus, la plecarea din baraca femeii i-a luat acesteaia cartea de identitate, profitând de starea vădită de vulnerabilitate, având în vedere atât vârsta cât şi faptul că a fost bătută şi adusă în stare de inconştienţă.

În ceea ce îl priveşte pe Marian R., procurorii au stabilit că la aceeaşi dată şi în acelaşi interval orar, a exercitat violenţe fizice asupra persoanei vătămate, lovind-o cu palmele şi pumnii, în special în zona capului, după care a lăsat-o să zacă pe sol, parţial dezbrăcată, în condiţiile în care temperaturile erau scăzute. De asemenea, tot atunci, şi el a încercat să întreţină relaţii sexuale cu victima, prin constrângere, respectiv prin exercitarea de violenţe fizice. La audieri, Vasile a recunoscut că a lovit-o pe femeie cu palma, iar Marian nu a recunoscut comiterea faptelor. La momentul comiterii faptei, fraţii lucrau la o fermă de pe raza comunei Cîmpineanca şi au întâlnit victima la un magazin, oferindu-se la un moment dat să o conducă acasă.

Trupul neînsufleţit al femeii a fost găsit la câteva zile, pe un teren din apropierea barăcii în care lucra. După anchetă şi după stabilirea principalilor suspecţi, aceştia au fost reţinuţi, apoi arestaţi preventiv. Au făcut contestaţie, iar dosarul lor a ajuns la Curtea de Apel Galaţi. Aici, judecătorul a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar.

Judecătorul cauzei şi-a motivat decizia prin faptul că probele administrate la momentul respectiv în dosarul de omor nu erau în măsură să formeze suspiciunea rezonabilă că frații au comis infracțiunea de omor pentru care au fost cercetaţi şi trimişi acum în judecată. Judecătorul arăta în motivare că cercetările în dosar au început în data de 19 decembrie, atunci când o persoană a sesizat poliția cu privire la faptul că pe un teren viran este o persoană decedată. O zi mai târziu de la descoperirea cadavrului a fost efectuată necropsia din care reieșit că moartea victimei a fost una violentă, cauza cea mai probabilă a decesului fiind asfixia mecanică prin strangulare. La autopsie s-au mai observat leziuni de natură traumatică în zona feței, leziuni ce s-au putut produce prin loviri active, repetate, cu mijloace de atac specifice omului. În același raport medico-legal s-a mai arătat că decesul victimei s-a putut produce cu aproximativ 24-48 de ore anterior găsirii cadavrului. Astfel, concluziile medicului legist referitoare la data survenirii decesului indicau faptul că moartea victimei a avut loc în intervalul 17-18 decembrie 2019. Având în vedere că decesul victimei s-a produs prin strangulare, modalitate de suprimare a vieții ce are ca efect producerea decesului la momentul exercitării acestor acțiuni violente, judecătorul a apreciat că la dosar nu existau probe privind exercitarea unor astfel de violențe de către inculpați în intervalul 17-18 decembrie 2019, atunci când s-a reţinut că a survenit decesul victimei. Cu alte cuvinte, judecătorul arăta în motivare că probele administrate în cauză până la momentul respectiv nu făceau legătura între violențele exercitate de inculpați pe data de 15 decembrie și decesul victimei care a survenit în intervalul 17-18 decembrie 2019, fiind imposibil să se accepte că inculpații ar fi putut să o stranguleze pe femeie în data de 15 decembrie, iar decesul să survină două, trei zile mai târziu.

Măsura controlului judiciar înlocuită ieri cu arestul preventiv

De curând, procurorii vrânceni au cerut înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv, solicitare care a fost admisă ieri de magistraţii de la Tribunalul Vrancea. Frații vor ajunge efectiv în arest, dacă în urma unei eventuale contestații, care se va judeca la Curtea de Apel Galați, magistrații vor menține decizia de la Tribunalul Vrancea. „Admite propunerea formulată prin rechizitoriu de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive. În baza art. 242 al.3 Cod pr.pen. cu referire la art.202 Cod pr.pen. şi art.238 alin.3 C.pr.pen., înlocuieşte măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii R (…) Vasile şi R (…) Marian prin Încheierea din data de 09.01.2020, pronunţată în dosarul nr. 2161/91/2019 al Curţii de Apel Galaţi, măsuri ce au fost ulterior prelungite prin Ordonanţa nr. 2709/P/2019 din 04.02.2020 şi Ordonanţa nr.2709/P/2019 din 03.04.2020 ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, că măsura arestării preventive. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor – R (…) VASILE, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, tentativă la viol şi furt calificat şi R (…) MARIAN, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, tentativă la viol (…) pentru o perioadă de câte 30 de zile începând cu data punerii efective în executare a mandatelor de arestare preventivă. În baza art.230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă la data rămânerii definitive a încheierii. În baza art.228 din Codul de procedură penală dispune încunoştinţarea unui membru al familiei inculpaţilor despre luarea faţă de aceştia a măsurii arestării preventive, respectiv pe R (…) Ecaterina (mama inculpaţilor), domiciliată în comuna Iana, judeţul Vaslui. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în Cameră de Consiliu, azi, 05 mai 2020”, se arată în hotărârea instanţei vrâncene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?