Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Adjud. Medic confirmat pozitiv cu coronavirus, cercetat pentru că a continuat să meargă la muncă şi ar fi infectat alte persoane

Un medic de la Spitalul Municipal Adjud a ajuns în atenţia procurorilor vrânceni după ce, confirmat pozitiv cu virsul SARS-CoV 2, ar fi continuat să meargă la serviciu şi astfel ar fi transmis virusul şi altor persoane. Plângerea a fost făcută de soţul unei angajate a aceleiaşi unităţi spitaliceşti, confirmată pozitiv la rându-i.

Iniţial dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud, iar în data de 24.04.2020, acesta a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea care vor afectua cercetările în acest caz pentru a stabili dacă aspectele reclamate se confirmă şi dacă medicul poate fi acuzat de săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. „La data de 24.04.2020 s-a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud dosarul penal nr. 510/P/2020 şi s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea sub nr. 995/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 alin. 1 Cod penal. Organele de urmărire penală au fost sesizate prin plângere penală, trimisă electronic, de soțul unei angajate a Spitalului Mun. Adjud, diagnosticată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 ca urmare a intrării în contact, în perioada 10-15 aprilie 2020 cu un medic din cadrul unităţii spitaliceşti, anterior declarat pozitiv ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2 şi care s-ar fi prezentat la locul de muncă, în ciuda diagnosticului. Menţionăm că măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au declarat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Acesta este cel de-al doilea medic vrâncean care a ajuns în atenţia procurorilor pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Reamintim că în luna martie a.c s-a mai înregistrat un dosar penal care îl are în prim-plan pe un medic de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu” Focṣani. Conform informaţiilor primite de la procurori la momentul respectiv, medicul ar fi mers la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Focşani şi ar fi solicitat internarea, fără să anunţe Direcţia de Sănătate Publică ȋn condiţiile ȋn care ar fi ṣtiut că are coronavirus. Medicul ar fi intrat singur ȋn unitatea medicală ṣi apoi a fost direcţionat la triaj unde a fost consultat de un medic infecţionist. O zi mai târziu el a cerut externarea pentru a se izola la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?