Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Liberalii sar la gâtul ministrului „Grindă”! „Nu susține investițiile din Vrancea!”

Se ascut luptele subterane din interiorul PNL Vrancea, mulți dintre membrii acestui partid fiind nemulțumiți de atitudinea dictatorială a deputatului liberal Ion Ștefan, cunoscut drept ministrul „Grindă”. Deși au existat mai multe voci care i-au reproșat ministrului „Grindă” că nu se implică pentru a ajuta oamenii partidului, puțini sunt cei care i-au reproșat acest lucru cu subiect și predicat. În plus, „Grindă” și-a angajat neamurile și protejații în posturi bine plătite, ignorând liberalii care au muncit în campaniile electorale.

Unul dintre cei care au avut însă curajul să îi reproșeze public ministrului „Grindă” lipsa de implicare în susținerea proiectelor comunităților locale din Vrancea este consilierul local din cadrul Consiliului Local Focșani, Ionuț Filimon. Acesta a postat, ieri, pe pagina sa de facebook, un mesaj în care îl acuză pe ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ion Ștefan că nu este interesat de modernizarea și reabilitarea infrastructurii și a dat ca exemplu drumul național DN 2 L Soveja-Lepșa, proiect de investiții la care a fost sistată finanțarea. Asta în condițiile în care, în urma intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, fostul guvern PSD alocase 100 milioane de lei noi finanțare pentru acest drum, iar în luna noiembrie investiția se afla în faza de licitație publică.

„Ministrul Ion Ștefan a uitat oare de Soveja?! (…) De câteva luni bune avem Guvern PNL, iar din momentul schimbării am spus și susțin că noi reprezentăm un partid care trebuie să scoată România din acest haos. Haos care, din păcate, s-a instaurat și în Soveja de ani buni. Domnule ministru al lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ștefan, vrâncean care pretindeți că știți situația comunităților locale, ați mers des la Soveja, cunoașteți suficient de bine situația drumului DN2L care face legãtura între Soveja și Lepșa, drum care în acest moment nu mai este considerat de actualitate. De ce nu mai este un obiectiv principal? Sau a fost plasat ca și altele? De aproximativ 20 de ani așteptăm să se întâmple ceva cu acel drum. Dacă ministrul nostru nu face nimic, nu ne rămâne nimic altceva decât să ne rugăm de divinitate! (…) Vă cer, în numele întregii comunități, să luați ACUM măsuri pentru urgentarea lucrărilor la drumul DN2L, Soveja – Lepșa, drum de care depind multe alte proiecte de investiții din această zonă!”, se arată în mesajul liberealului vrâncean, Ionuț Filimon.

„Nu trebuie să te războiești cu Misăilă, trebuie să dai banii”

Surse din interiorul PNL Vrancea susțin că nemulțumirea exprimată de Ionuț Filimon nu este singulară și că, din câte se pare, există și alți liberali, susținuți de Cătălin Toma, care nu sunt de acord cu politicile duse de ministrul „Grindă”. Mai nou, mulți dintre aceștia se pare că îi reproșează ministrului „Grindă” că refuză să deconteze lucrările efectuate la investițiile derulate în municipiul Focșani și finanțate prin PNDL de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDL). ,,Lucrările sunt făcute, chiar dacă nu sunt finalizate. Nu trebuie să te războiești cu Misăilă, trebuie să dai banii și să arăți că din poziția de ministru ai sprijinit și ai finanțat aceste lucrări. Am câștiga mai mult așa”, susțin liberalii nemulțumiți.

Vă reamintim că la începutul anului 2019, guvernul PSD a alocat aproximativ 100 de milioane de lei în bugetul de stat pe anul 2019 pentru obiectivul de investiții „Modernizare DN 2L Soveja-Lepșa km 60+145 – km 76+277, județul Vrancea“. Este vorba de reabilitarea și asfaltarea tronsonului de drum dintre localitățile Soveja și Lepșa peste Coașa. Aceasta este o investiție pentru care președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a făcut nenumărate demersuri la guvern pentru a obține finanțarea necesară demarării lucrărilor. „Acest proiect de investiții, strategic, a fost susținut în mod permanent în ultimii ani de președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan, care a făcut demersuri pentru ca acest drum, foarte important pentru infrastructura turistică a județului Vrancea, să fie reabilitat și modernizat“, se arăta într-un comunicat remis presei de Consiliului Județean Vrancea, în anul 2018.

Drumul Național 2L asigură legătura între DN2 (E85) și drumul național DN 2D, pe care îl intersectează la km 74+005, în localitatea Lepșa. Sectorul de drum care trebuie modernizat are o lungime de 16,2 km și se desfășoară de la ieșirea din comuna Soveja (km 60+145) până la intersecția cu DN 2D, în zona localității Lepșa, comuna Tulnici (km 76+277).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?