Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO! A plâns și cerul când preoții au adus Lumina Sfântă la casele oamenilor

Anul acesta, când preotul va spune: „Veniți de luați lumină!”, nu se va mai apropia nimeni, nimeni nu-și va mai da coate în speranța că va fi primul care ia Lumina Sfântă, nimeni nu va mai merge la mormânt să le aprindă o candelă celor dragi trecuți  în rândul drepților, nimeni…

Dacă mai este necesar să răspundem la întrebarea: „De ce?”, acest lucru se întâmplă din cauza faptului că noul „inamic” atacă pe nevăzute. Așa că este mai bine pentru noi toți, să înțelegem importanța de a rămâne acasă.

Pentru a le mai alina cât de cât suferința, câțiva preoți vrânceni le-au adus Lumina credincioșilor mai devreme anul acesta. În jurul orei 18:00, un vecin a venit să ne împartă lumina: „Haideți că mi-a adus părintele și v-am adus și vouă!”, spune, cu un ochi râzând, și unul aproape înlăcrimat bătrânul.

Prin prezența sa în mijlocul credincioșilor, pr. Aurel Boțan, protoiereu al Protoieriei Focșani I, a adus cu el nu doar Lumina Învierii, ci și bucuria revederii. „Ah, de când nu l-am mai văzut pe părintele meu drag!”, exclamă un enoriaș atunci când îl întâlnește pe părinte în zona blocurilor de la Pompieri. Preotul, împreună cu un voluntar, a străbătut în lung și-n lat străzile pe care locuiesc credincioșii care aparțin de Parohia „Sfântul Nicolae” – Vechi, până spre seară, când picăturile de ploaie au început să curgă din înaltul cerului.

Iată că, aproape ca în fiecare an, în seara de Înviere cerul „plânge”… să fie lacrimi de bucurie datorate izbăvirii triumfătoare a Mântuitorului în lupta cu nemiloasa moarte? Sau lacrimi de suferință pricinuite de această grea încercare, numită COVID-19, prin care trec oamenii?!

Este o seară diferită… o seară în care, pentru prima dată, „Hristos a Înviat” se va auzi, poate, de la balcoane… Gândul îmi zboară acum la bunica mea, mă așteaptă acasă de mai bine de două luni, iar în seara asta, pentru prima dată, nu vom mai merge împreună la biserică. Nici nu vom mai putea aprinde o lumânare la mormântul bunicului, și nici nu-i va putea spune cât de mare m-am făcut. Am sunat-o și mi-a spus că la 00:00 va veni un voluntar să-i aducă Lumină. A înțeles că trebuie să rămână acasă, și a înțeles și de ce nu ne putem vedea.

Prin urmare, RĂMÂNEȚI în case și primiți Lumina lui Iisus în inimile voastre, da-ți-le un telefon sau un mesaj celor dragi, așteaptă mai mult ca oricând. Hristos a Înviat, oameni buni! Să ne revedem cu toții sănătoși… împreună, dar separați, suntem puternici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?