Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Focșăneancă de 24 de ani, infectată cu COVID-19 într-un spital din Italia. Tânăra lucrează acolo ca asistentă medicală

Marți după-amiază, în cadrul emisiunii ,,La Măruță” difuzată pe Pro Tv, a fost prezentat cazul Andreei Șerban, o tânără de 24 de ani din Focșani, care lucrează ca asistentă medicală într-un spital din Lombardia. Acolo avea grijă de pacienți confirmați pozitiv cu COVID-19, iar inevitabilul s-a produs pe 4 aprilie, când fata a avut primele simptome specifice acestui virus. Fiind un caz ușor, Andreea a ales să se trateze la domiciliu.

,,Am pierdut total gustul și mirosul”

Andreea Șerban este originară din Focșani, însă trăiește în Italia împreună cu mama ei. Marți a intrat în legătură directă prin Skype cu moderatorul Cătălin Măruță pentru a-și spune povestea. ,,Am 24 de ani și lucrez aici, într-un spital, în Cremona, care este zona de primă linie, momentan, a COVID-19. În spitalul acesta au fost dedicate niște secții pentru a trata acești pacienți, și, din păcate, am fost infectată. (…) Am fost la școală aici de mică, din clasa I, am făcut facultatea aici, și am 1 an și jumătate de când lucrez ca asistentă medicală în acest spital”, a declarat fata.

Tânăra susține că primele simptome au apărut în data de 4 aprilie a.c.. Atunci a decis să se izoleze în cameră, astfel încât să o protejeze pe mama ei, cu care locuiește.

Primele simptome ale tinerei au fost febra, pierderea totală a gustului și a mirosului, însoțite de dureri generale în tot corpul. Deși starea de sănătate este relativ bună, Andreea Șerban i-a mărturisit lui Măruță că este destul de dificil să stai închis între patru pereți. ,,La mine s-a manifestat cu febră foarte mare, până la 39, și câteva zile nu scădea deloc temperatura. Am avut niște dureri generale peste tot, despre care nu înțelegeam de unde și cum vin. Am pierdut total gustul și mirosul, am puțină tuse din când în când, dar nimic grav la nivel respirator, deci pot să spun că sunt foarte norocoasă. Dar, situația nu este deloc ușoară pentru că trebuie să stai închis între patru pereți cu teama că i-ai infectat pe cei care au stat în jurul tău recent”, a mai spus Andreea Șerban în cadrul emisiunii ,,La Măruță”.

Tânăra a mai spus că intenționează să meargă la un examen radiologic la plămâni pentru a se asigura că, într-adevăr, starea ei de sănătate este bună. Ea susține că, cel mai probabil, va mai sta izolată în cameră până pe 22 aprilie. Speră să se refacă și să poată reveni în spital, pentru a da în continuare o mână de ajutor în lupta cu noul coronavirus.

Situația din Italia, afirmă ea, nu este încă stabilă, zilnic se înregistrează noi persoane infectate, dar și noi decese. Cel mai mult o apasă dorul de bunicii pe care nu i-a mai văzut de mult timp. Profitând de faptul că a apărut la Tv, fata a vrut să transmită un mesaj: „Stați acasă. Atât vă transmit: stați acasă și păstrați distanța! Cât e posibil trebuie să o faceți și să aveți încredere că totul va fi bine!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?