Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Materialele de protecție pentru polițiștii vrânceni „pot deveni insuficiente”; mii de perechi de mănuși și dezinfectant din donații

De aproape o lună, polițiștii vrânceni au început să se lupte cu un inamic pe care nu-l pot încătușa: COVID-19. În tot acest timp, lucrătorii M.A.I au ieșit în stradă pentru a se asigura că oamenii respectă Ordonanțele Militare, însă gradul de expunere este uriaș pentru că, atunci când legitimează o persoană, nu pot ști dacă aceasta este un posibil suspect de COVID-19 sau contact al unei persoane infectate. Cu ce arme se apără polițiștii de acest „balaur cu coroană”? Cu măști și mănuși care, conform Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, „ar putea deveni insuficiente”. Ca să nu se ajungă în situația aceasta, mai multe persoane au venit în sprijinul polițiștilor.

Sunt suficiente pe termen scurt și mediu

Reprezentanții IPJ Vrancea spun că au fost achiziționate echipamente de protecție care au fost distribuite polițiștilor. Dacă virusul va continua să se extindă cu repeziciune, este posibil ca aceste materiale de protecție să nu fie suficiente pe termen lung. „În contextul actual al pandemiei de COVID-19, unitatea noastră a achiziționat și distribuit către lucrătorii din cadrul I.P.J. Vrancea, materiale de protecție constând în mănuși, măști de protecție, combinezoane de protecție, viziere, dezinfectanți pentru mâini și pentru suprafețe, săpun lichid antibacterian și alte materiale necesare protecției și prevenirii răspândirii acestui virus. Materialele de protecție sunt suficiente pe termen scurt și mediu ( 10 – 15 zile), însă în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19 acestea pot deveni insuficiente”, a precizat agent principal de poliție Lidia Gabriela Brașoveanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Vrancea.

În sprijinul polițiștilor, oamenii cu suflet mare au donat măști, mănuși și soluții dezinfectante, atât de necesare în această perioadă. Spre exemplu, „Asociația «Hope and Love for Life» din municipiul Focșani, prin reprezentant legal, președinte Corina Momanu, a donat instituției noastre un număr de 8.500 de bucăți mănuși de protecție. Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – Biroul Teritorial Vrancea și Corpul Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Vrancea au donat un număr total de 34 dispensere de săpun lichid și dezinfectanți pentru mâini. Clinica Medicală ART DENTISTRY (dr. Vlad Hanță – n.r.) Focșani a donat 2.000 bucăți manuși din nitril. O unitate farmaceutică a donat 300 bucăți mănuși, 50 bucăți măști de protecție și 2 litri dezinfectant”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Surprize în trafic

Nu toți oamenii opriți și legitimați în trafic sunt supărați pe activitățile autorităților, mai sunt și cetățeni care apreciează această muncă. Într-un comunicat de presă trimis de IPJ Vrancea în data de 4 aprilie 2020, se arăta că pe strada Cuza Vodă din municipiul Focșani au acționat mai multe echipaje mixte care verificau modul de respectare a ordonanțelor militare. Printre zeci de autoturisme oprite, a fost verificat și un autoturism al cărui conducăror auto a ținut să adreseze mulțumiri pentru activitatea desfășurată și pentru eforturile pe care polițiștii le depun zi de zi prin misiunile specifice pe care le execută. Acesta, și-a demonstrat modestia prin dorința de a rămâne anonim și, printr-un gest de omenie și solidaritate, a donat polițiștilor mai multe materiale de protecție: combinezoane, măști și viziere. Ne bucurăm enorm și suntem impresionați de fiecare dată când vedem că suntem solidari și munca nostră este apreciată”.

Cum îi putem ajuta pe oamenii legi?! Stând acasă, pentru că, mai presus de toate, este importantă sănătatea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?