Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO! Conducere militară la Spitalul Județean; ce a spus ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat astăzi, la ieșirea din Prefectura Vrancea, că va fi numită o conducere militară la Spitalul județean Focșani, pe perioada stării de urgență. Asta pentru că managerul este infectat, iar ceilalți membri din conducere sunt contacți. Vor veni cadre de la Spitalul Militar din Brașov (col. prof. dr. Alexandru Keresztes pentru postul de manager) și de la Spitalul Militar Focșani (dr. Andone – pentru postul de director medical) pentru a asigura managementul. Ministrul a mai spus că sunt 2 focare în desfășurare, la Spitalul Militar și Spitalul județean. Va fi făcută o evaluare la spitale, serviciul de ambulanță, DSP, secția de boli infecțioase. Trebuie făcută o evaluare a Spitalului Militar, a mai spus ministrul, pentru a vedea dacă pot fi relocați pacienți de la Spitalul Județean. Personalul de la Spitalul Județean și de la ambulanță va fi testat. Ministrul a mai spus că ancheta epidemiologică a Direcției de Sănătate Publică a „scăpat de sub control” și va fi reluată pentru fiecare caz în parte.

Conform surselor noastre, managerul Constantin Mîndrilă este în concediu medical, așadar nu poate fi demis. Pe de altă parte, ministrul a spus că motivul numirii unei conduceri militare este tocmai faptul că actuala conducere este fie infectată, fie contact, nefiind acuzat un management defectuos.

Ministrul a declarat că este nevoie de o „rigurozitate militară”. Și totuși de la Spitalul Militar Focșani a plecat infecția în municipiu, fiind infectați peste 40 de angajați ai acestui spital.

Vom reveni cu informații!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?