Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Felicitări! Vizierele făcute de cuziști au ajuns și la Căminul pentru Persoane Vârstnice Focșani

Bătrânețea este o altă formă a copilăriei… însă această etapă din viața omului mai poate însemna și suferință, singurătate, disperare și neputință. Pentru a-i ajuta să treacă mai ușor peste pandemia COVID-19, membrii echipei de robotică ai Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” au venit în sprijinul angajaților de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Focșani cărora le-au donat miercuri opt viziere (echipamente de protecție). Sunt 29 de oameni care zi de zi încearcă să le facă viața mai bună celor 50 de bunici, câți are instituția. „Astăzi am primit 8 viziere din partea Colegiului «Cuza». Doamna dr. Mihaela Nebuneli știe mai multe în sensul că dumneaei a văzut o acțiune de genul acesteia a echipei de robotică. Am reușit să mai achiziționăm câteva echipamente de protecție prin intermediul Direcției de Asistență Socială. Am făcut referat și așteptăm, dar nu prea se găsesc”, ne-a spus asistentul social Mirela Poenaru.

Pentru a limita pe cât posibil riscul infectării, reprezentanții căminului de bătrâni au restricționat accesul aparținătorilor sau al altor persoane care obișnuiau să-i viziteze pe vârstnici, au instalat dispozitive cu soluții dezinfectante la intrarea în instituție, au amenajat un spațiu în care atât produsele, cât și personalul angajat să se dezinfecteze înainte de a intra în contact cu cei bătrâni. „În primul rând am restricționat accesul aparținătorilor și al altor persoane care au legat relații de atașament față de persoanele vârstnice de aici, deci nimeni nu are acces acum.

Am făcut un circuit separat pentru primirea produselor alimentare și de curățenie, mai avem un alt spațiu separat pe unde are acces personalul angajat. Fiecărui salariat care intră în tură, i se ia temperatura după care se consemnează valoarea temperaturii într-un registru special. Toți avem încălțăminte separată, când intrăm în tură ne schimbăm. S-a pus dezinfectant și la ușa instituției, s-au lipit afișe, informăm cât de des putem atât persoanele vârstnice, cât și angajații”, mai spune Mirela Poenaru.

O să mă uite…”

Aceasta este principala îngrijorare a bătrânilor, atunci când află că fiii și nepoții lor nu-i mai pot vizita în această perioadă din cauza măsurilor de siguranță sanitară impuse de autorități. Însă asistenții și infirmierele încearcă să le ridice moralul și să le dea speranță. „Bătrânii sunt îngrijorați, tensionți, stau tot timpul închiși aici… Dar deocamdată zic că gestionăm situația cât se poate de bine.

Ascultăm muzică veche și încercăm să ne lăsăm probleme acasă pentru a-i putea încuraja. Copiilor dumnealor le spun să aibă răbdare că o să-și revadă părinții cu siguranță. Ținem legătura cu dânșii prin telefon, chiar am avut apelul unei doamne, fiica unei persoane vârstnice care este internată aici și a fost destul de dificil, dânsa plângea și spunea că o s-o uite.. e greu”, mai spune Mirela Poenaru. Instituția mai are nevoie de soluții dezinfectante și măști de protecție, iar bătrânii de vocea caldă a celor dragi!

Sursa foto: Facebook/Caminul pentru Persoane Varstnice Focsani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?