Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Cum sunt ajutați angajatorii afectați de măsurile impuse odată cu declanșarea stării de urgență

Referitor: Prevederile ORDONANŢEI DE URGENŢĂ nr. 30, publicată în MO, PARTEA I, Nr. 231/21.03.2020, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2

AJOFM VRANCEA, vă aduce la cunoștință următoarele:

Angajatorii, care sunt direct afectați de măsurile impuse odată cu declanșarea stării de urgență, conf. prevederilor art. XI alin ( 2 ), lit a) din OUG 30/2020, vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de plata indemnizațiilor de care beneficiază salariații, în valoare de 75% din salariile brute acordate, pentru toți angajații lor, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Angajatorii afectați indirect, dar ale căror încasari au scăzut cu cel puțin 25% față de primele două luni ale anului și care nu au capacitatea financiară pentru a plăti toti salariații, conf. prevederilor art. XI alin ( 2 ), lit b) din OUG 30/2020, vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de plata somajului tehnic (plata indemnizațiilor de care beneficiază salariații, în valoare de 75% din salariile brute acordate, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020), pentru cel mult 75% dintre angajați care au contracte active la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Documentele necesare acordarii șomajului tehnic pot fi depuse la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea, prin poșta electronică, la următoarea adresă de email dedicată: vrancea@anofm.gov.ro .

Comunicat de presă, 24.03.2020

CONDUCEREA AJOFM VRANCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?