Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Ciolacu: Protejarea părinţilor și bunicilor noștri trebuie să fie o prioritate în aceste momente pentru autorităţi

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că, înainte de a emite un ordin militar prin care vârstnicii să fie obligi să stea în case, ar fi trebuit să fie pregătite deja şi soluţiile pentru a le asigura acestora traiul zilnic, adăugând că protejarea lor trebuie să fie o prioritate în aceste momente pentru autorităţi. „Părinţii şi bunicii noştri sunt cei mai vulnerabili în faţa acestui virus. Protejarea lor trebuie să fie o prioritate în aceste momente pentru autorităţi. Dar, înainte de a emite un ordin militar prin care să îi obligi să stea în case, ar fi trebuit să ai pregătite deja şi soluţiile pentru a le asigura traiul zilnic. În mod real, nu pe hârtie. Cine le aduce acestor oameni alimente?! Cine le aduce medicamente?! Sunt oameni în vârstă a căror viaţă depinde de o reţetă. Nu toţi au copii sau rude în apropiere, care să îi poată ajuta”, a scris Ciolacu într-un mesaj pe Facebook.

El a adăugat că este nevoie „de un mecanism real, aplicabil la nivel local”, prin care aceşti oameni să fie sprijiniţi, pentru că nu toate autorităţile locale au capacitatea reală de a asigura o asistenţă eficientă, în lipsa altor măsuri de suport. „Voi discuta cu primarii şi cu preşedinţii de consilii judeţene pentru a vedea ce trebuie făcut urgent pentru a nu trece la alte tragedii, cu bătrâni înfometaţi sau lipsiţi de tratament medical”, a încheiat Ciolacu.

N.R. – Contrar declarației facute ieri după-amiază de președintele Klaus Iohannis, conform căreia persoanele de peste 65 de ani vor trebui să stea tot timpul acasă, premierul Ludovic Orban a anunțat ieri seară că va exista un interval orar în care acestea vor putea ieși la cumpărături sau chiar la plimbare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?