Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Turcan ia în calcul REPETAREA ANULUI ȘCOLAR, Anisie o contrazice; ce să înțeleagă elevii și cadrele didactice ?

Liberalii nu se dezic și merg în continuare pe bâjbâite, inclusiv în ceea ce privește învățământul. În loc să se pună de acord și să spună clar ce se va întâmpla cu examenele naționale și cu anul școlar, vorbesc pe mai multe voci și se contrazic, producând confuzie în rândul elevilor, părinților și cadrelor didactice.

Vicepremierul PNL Raluca Turcan a declarat luni că există există trei scenarii posibile în privinţa anului şcolar. „Sunt trei etape posibile, cel puţin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul şcolar să continue şi evaluările să fie aşa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea şcolilor peste perioada anunţată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea. E foarte dificil de afirmat acum care va fi soluţia”, a afirmat vicepremierul la RFI, scrie AGERPRES.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat în exclusivitate pentru Edupedu.ro, că “scenariul acesta al înghețării anului școlar nu este luat în calcul”. Contactată de Edupedu.ro, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că “în ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină licența, MEC va prezenta săptămâna aceasta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență”.

Sursa foto: edupedu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?