Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Tumoră de 26 de kilograme extirpată din abdomenul unei femei, la Maternitatea din Botoșani

O tumoră malignă de aproximativ 26 de kilograme a fost extirpată, joi, din abdomenul unei femei din Botoşani, a declarat, pentru AGERPRES, medicul Maria Olaru de la Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani. Potrivit acesteia, tumora gigant a fost scoasă din corpul pacientei, în vârstă de 46 de ani, în urma unei intervenţii chirurgicale care a durat aproximativ două ore şi la care a participat o echipă medici de la Maternitatea din Botoşani.

Femeia s-a prezentat la medic, după ce a început să aibă probleme de respiraţie şi a observat o creştere semnificativă a volumului abdomenului. „Ea credea că se îngraşă. De câteva luni, vedea că nu mai poate respira şi că îi creşte burta. Era o tumoră cât o sarcină la nouă luni. Era o tumoră malignă. Sigur va avea nevoie şi de chimioterapie. Una peste alta, viaţa este salvată şi va trăi mult timp de aici încolo”, a afirmat Olaru.

Cadrele medicale de la Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati susţin că aceasta este cea mai mare tumoră extirpată vreodată la Botoşani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?