Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO! Chirurgul Mihai Dumitrescu vorbeşte despre situaţia de la Spitalul Judeţean Focşani şi despre COVID-19

Într-un interviu realizat de cea mai cunoscută realizatoare TV din Vrancea, Lenormanda Florenţiu, medicul chirurg Mihai Dumitrescu, specialist în Chirurgie Toracică, vorbeşte despre situaţia din Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Focşani, dar şi despre temutul coronavirus. Din cele peste 10 spitale judeţene din ţară pe care le-a vizitat, dr. Mihai Dumitrescu spune că la Focşani a găsit tot ce căuta: aparatură modernă, consumabile şi o echipă managerială care lucrează permanent pentru îmbunătăţirea spitalului. Astfel că, de la începutul lunii ianuarie a acestui an, a hotărât să plece din Bucureşti, oraşul natal, şi să vină în Vrancea, pentru a lucra la Spitalul Judeţean Focşani.

 

În Focşani, am găsit tot ce-mi trebuie pentru a-mi putea desfăşura activitatea!”

Despre medicul chirurg Mihai Dumitrescu am mai scris şi la jumătatea lunii februarie, atunci când vă aduceam la cunoştinţă faptul că a ales să lase Bucureştiul în urmă pentru a-şi face o carieră în Focşani. Tot atunci, doctorul ne spunea că urmează să se mute împreună cu soţia şi cei doi copii în oraşul nostru pentru că aici sunt „mai puţine tentaţii”. Ce l-a determinat să vină şi să lucreze în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Focşani, ne răspunde chiar el în interviul acordat realizatoarei TV, Lenormanda Florenţiu, pentru emisiunea CONVORBIRI, difuzată pe ATLAS TV. „În vara anului trecut am primit un telefon de la doctorul Cristi Onia, medic chirurg la Spitalul Judeţean Focşani, care mi-a vorbit foarte frumos atât despre spital, cât şi despre oameni. M-a convins să vin, să fac o vizită. M-am întâlnit cu domnul manager Mîndrilă care m-a primti foarte frumos. Ca să nu mai spun că am fost impresionat atât de faptul că spitalul a fost renovat, cât şi de dotările existente: aparatură, consumabile.

Vin dintr-un spital, «Marius Nasta», care ţine tot de Ministerul Sănătăţii, şi am avut ocazia să lucrez şi în Spitalul «Sfântul Pantelimon» din Bucureşti care, este parţial în subordinea autorităţilor locale, parţial în cea a Ministerului Sănătăţii. Vă spun sincer, dotările pe care le avem în Spitalul Judeţean Focşani, lipsesc din Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta», lipsesc din Spitalul de Urgenţă «Sfântul Pantelimon» Bucureşti şi lipsesc din multe alte spitale din Bucureşti”, spune dr. Mihai Dumitrescu.

Hotărât să rămână în Focşani

Doctorul mai spune că, pentru un act medical profesionist, nu este de ajuns numai aparatura modernă, ci este nevoie şi de consumabile, iar la Spitalul Judeţean Focşani a găsit tot ce avea nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea. Atâta vreme cât îi este pus la dispoziţie tot ceea ce are nevoie în spital, chirurgul spune că nu are motiv să plece. „Nu este suficient să ai un aparat prin care să opreşti o sângerare, dacă nu ai consumabilul, stiloul sau pixul electric prin care să poţi opri sângerarea, ori văzând că spitalul este modernizat, este aparatură nouă, sunt consumabile şi este deschidere către performanţă spre atragerea de tineri specialişti, care chiar au venit din luna decembrie pe Terapie Intensivă, pe Boli Infecţioase, pe Medicină Internă… este o oportunitate.

Am văzut mai bine de 10 spitale judeţene în ţară, dar peste tot lipsea câte ceva, ori oamenii erau de altă factură, ori aparatura n uera cea pe care mi-o doream, sau dispuneau de aparaturădar nu aveau consumabile. Ei bine, în Focşani, am găsit tot ce-mi trebuie pentru a-mi putea desfăşura activitatea. Din punctul meu de vedere aş vrea să stau cât mai mult pentru că la ce mi se oferă aici, n-am motive să plec într-un Centru Universitar.”

CORONAVIRUS: ce ştim despre el?

Deşi nu este în aria sa de competenţă, medicul a vorbit şi despre temutul virus COVID-19, şi a atras câteva semnale de alarmă cu privire la modul în care acesta acţionează în organismul uman. „Acest virus ne-a luat pe toţi prin surprindere pentru că, deşi seamănă cu virusul SARS, care a făcut ravagii în Asia în urmă cu mai bine de 10 ani, totuşi are nişte diferenţe majore faţă de acel virus. Majoritatea oamenilor de ştiinţă au pornit de la prezumţia că acel virus devine contagios, sau pacientul devine contagios, în momentul în care virusul ajunge în plămâni şi deja dă acele simptome de dificultate la respiraţie, de senzaţie că ţi se ia aerul. Acest coronavirus, din păcate nu se multiplică în plămâni, el se multiplică în nazofaringe, adică în nas şi în gât. Deci pacientul este contagios cu mult înainte de a dezvolta simptomele respiratorii”, atage atenţia dr. Mihai Dumitrescu.

Mai multe detalii despre acest subiect puteţi afla urmărind emisunea CONVORBIRI, difuzată de ATLAS Tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?