Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Şoferul care a omorât un adolescent cu maşina şi a fugit, pus sub control judiciar. El a declarat că s-a speriat foarte tare

Bărbatul de 74 de ani din Lieşti, judeţul Galaţi, care luni seara a accidentat mortal un adolescent de 16 ani şi a plecat de la locul faptei, a fost pus sub control judiciar. Măsura a fost dispusă ieri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care au dosarul în lucru. Tot ieri, şoferul fugar a şi fost audiat, după ce în seara zilei de marţi el a fost reţinut de politişti pentru 24 de ore. Nu a negat că a fost implicat în accidentul de la Năneşti în urma căruia un copil şi-a pierdut viaţa, şi nici că a plecat de la faţa locului după eveniment. El le-a explicat anchetatorilor că a reacţionat aşa pentru că s-a speriat foarte tare.

Reamintim că luni seara, la ora 18.50 „poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că în localitatea Năneşi, în zona staţiei de salvare, un minor în vârstă de 16 ani ar fi fost lovit de un autoturism care a părăsit ulterior locul faptei (…)”. Rănile suferite de copil după ce a fost lovit de maşina gălăţeanului au fost extrem de grave şi la scurt timp a survenit decesul acestuia. Echipajul medical ajuns la faţa locului nu a mai putut face nimic pentru a-l salva pe adolescent, fiind declarat decesul.

Şoferul, după accident, a plecat către casă, acolo unde a şi fost găsit a doua zi, respectiv marţi de către poliţiştii vrânceni. „A fost identificat pe raza localităţii Lieşti, din judeţul Galai, conducătorul autoutilitarei implicat în accidentul mortal deluni seara, de la Nănești. Este vorba despre un bărbat de 74 de ani, din localitate. Acesta a fost testat alcoolscop la momentul depistării, rezultatul fiind negativ”, au transmis marţi, la o zi de la accident, poliţiştii vrânceni.

După ce a fost găsit acasă, şoferul a fost adus de poliţişti în Vrancea şi audiat. El nu a mai plecat acasă, ci a ajuns marţi seara în arestul poliţiei, fiind reţinut de oamenii legii pentru 24 de ore. Ieri, septuagenarul a ajuns la sediul Parchetului, fiind audiat şi aici de procurorul de caz care la finalul audierilor a dispus măsura controlului judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?