Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Primăria Tâmboiești și-a suspendat activitatea după ce s-a aflat că soția viceprimarului s-a întors din Italia

Primăria Tâmboiești și-a întrerupt azi activitatea după ce s-a aflat că soția viceprimarului comunei, Constantin Drăguș, s-a întors pe data de 9 martie din Italia.

Primarul comunei Tîmboiești, Mariean Pleșea, a anunțat că a suspendat întreaga activitate a primăriei pentru o zi pentru a face dezinfectare în toate spațiile administrației locale. „Astăzi (miercuri n.r.) am luat decizia de a suspenda activitatea în primărie, după ce am aflat că pe data de 9 martie seara a venit soţia viceprimarului din Italia. Pe 10 martie dimineaţa, viceprimarul nu şi-a dat seama şi a venit la muncă la primărie. Am stabilit că probabil nu a fost cea mai bună decizie ca viceprimarul să vină la serviciu. Am informat imediat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, pe numărul de urgenţă și am luat decizia să suspend pentru miercuri, şi doar pentru miercuri, activitatea în primărie. Toate aceste măsuri au fost luate cu acordul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU)“, a declarat primarul Mariean Pleşea.

Acesta susţine că deși a informat oficial autoritățile județene cu competențe în domeniu, inclusiv prin adresă scrisă, nu a primit până la această oră niciun răspuns. „Am trimis trei adrese către  DSP Vrancea. Am cerut să mi se comunice oficial dacă putem lucra şi ce măsuri trebuie să luăm, dar nu am primit niciun răspuns. Parcă Primăria Tîmboiești nu există pentru această instituție. Totodată, am informat Instituția  Prefectului despre faptul că am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.“, a afirmat primarul Mariean Pleșea.

Edilul șef din Tîmboiești a spus că deși intenționează să facă o dezinfectare a spațiilor nu știe dacă soluțiile pe care le are sunt cele bune deoarece nu a primit răspuns de la DSP Vrancea. „Trebuie să facem o igienizare totală a spațiilor dar nu am găsit nicio firmă care să facă acest lucru. Noi avem la nivel local câteva materiale de dezinfecție dar nu știm dacă acestea sunt suficiente“, a arătat Marian Pleșea.
Mai mult, primarul Pleșea spune că a cerut oficial să i se comunice dacă sunt persoane din Tîmboiești care s-au întors din Italia și despre care autoritățile statului știu. „Tot printr-o adresă am solicitat Instituției Prefectului să ne comunice şi dacă au alte persoane aflate în izolare în evidenţa lor pentru a putea lua măsuri. Nu am primit răspuns. Ceea ce pot să vă spun este că am depistat noi 6-7 persoane care au venit din Italia dar care nu spun dacă vin din zonele afectate de coronavirus. Așteptăm să vedem ce măsuri se impun în cazul acestor persoane“, a mai spus primarul comunei Tîmboiești, Mariean Pleșea.

sursă foto: Primăria Tâmboiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?