Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Andra Noană, fiica profesorului Cornel Noană, vorbește despre endometrioză într-un proiect ELLE și Regina Maria

Andra Noană, fiica directorului Colegiului Național „Unirea“ Focșani, Cornel Noană, a vorbit despre probleme de sănătate prin care a trecut în timpul adolescenței, în cadrul proiectului „Ascultă-ți corpul“, lansat de revista ELLE și rețeaua privată de sănătate Regina Maria. În fiecare lună din an, vor fi prezentate poveștile de viață ale unor femei, experiențele pe care le-au avut cu diverse afecțiuni, dar și cum relația cu corpul lor a fost transformată.

Conform elle.ro, Andra Noană este prima femeie care s-a alăturat proiectului și a dorit să vorbească deschis despre endometrioză, o problemă de sănătate cu care s-a confruntat pe tot timpul adolescenței. A decis să vorbească deschis cu scopul de a le fi alături celor care trec prin această situație și a le încuraja. A spart gheața și și-a expus o parte din viață, detaliind simptomele pe care le acuza la debutul bolii, până când această boală ajunsese să facă parte din viața ei. După cum relatează în revista ELLE, ajunsese să își planifice vacanțele și evenimentele în funcție de data menstruației, pentru că atunci era dependentă de antiinflamatoare, iar durerile pe care le acuza o țineau la pat chiar și 4 zile. Întreaga poveste o puteți citi accesând linkul – https://bit.ly/39uL7OR .

Faptul că Andra Noană a făcut un prim pas în acest proiect, ar trebui să fie un exemplu de urmat pentru toți și să nu uităm că niciodată, indiferent de problemele pe care le-am avea, nu suntem singuri. Indiferent de necazul care se abate asupra noastră, puterea, vindecarea și tratamentul sunt în noi înșine. De noi depinde dacă luăm deciziile bune, de noi depinde cum acționăm, de noi depinde dacă avem încredere și speranță, de noi depinde dacă vrem să trecem cu bine peste și tot de noi depinde dacă din tot ce ni s-a întâmplat, învățăm ceva. Andra Noană concluzionează la finalul interviului că „dacă ar trebui să o ia de la capăt, nu ar schimba nimic. Pentru că acum știe ce înseamnă viața cu adevărat și cum să o trăiască“. Se pare că în viață ne sunt date anumite probleme cu două scopuri. Unul pentru a arăta că suntem puternici și putem învinge și al doilea că am învățat o lecție pe care o putem împărtăși semenilor, astfel încât să conștientizeze suportul moral pe care îl pot obține din partea „învingătorilor“.

Felicitări, Andra! Ne mândrim cu o vrânceancă învingătoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?