Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Jamie Oliver: Zahărul poate distruge vieţi şi ar trebui impozitat la fel ca tutunul


Maestrul bucătar Jamie Oliver spune că zahărul este foarte dăunător pentru sănătatea oamenilor, numindu-l „următorul tutun”, motiv pentru care ar trebui impozitat la fel ca acesta din urmă. Alimentele pe bază de zahăr pot provoca o criză de sănătate asemănătoare cu cea cauzată de fumat, astfel că ar trebui taxate în același mod ca tutunul, consideră Jamie Oliver.
Maestrul bucătar mai spune că zahărul este „fără îndoială următorul rău”. „Zahărul este, sigur, următorul rău. Este, fără îndoială, următorul tutun, iar industria ar trebui să fie speriată. Åži ar trebui taxat la fel ca tutunul și ca orice altceva care poate distruge vieți”, a declarat Jamie Oliver, pentru publicația britanică Daily Mail. De asemenea, Jamie Oliver precizează că este de acord cu decizia luată de Franța de a impune o taxă pentru băuturile dulci și consideră că și Marea Britanie ar trebui să urmeze acest exemplu.
Potrivit unor estimări, britanicii consumă, în medie, 238 de lingurițe de zahăr în fiecare săptămână, de multe ori, fără să conștietizeze că alimentele procesate sunt atât de îndulcite. O treime dintre copiii britanici și două treimi dintre adulți sunt obezi sau supraponderali, iar numărul persoanelor care suferă de diabet s-a dublat în ultimele două decenii.
Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver, în vârstă de 39 de ani, a început să gătească în localul părinților săi, The Cricketers, din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani și foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street și River Cafe. În 2002, el a deschis restaurantul Fifteen în Londra și fundația de caritate asociată, The Fifteen Foundation, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-șef. În momentul de față, mai sunt încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam și Melbourne, de curând Jamie deschizând și un lanț de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc Jamie’s Italian.
Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de rețete culinare de criză, care îi învață pe cititori cum să evite să irosească alimentele, a fost promovată de campania Love Food Hate Waste, finanțată din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale își afirmă cu tărie angajamentul față de cauza reciclării.


ÎNAINTE DE A PUNE ÎN APLICARE SFATURILE NOASTRE, CONSULTAÅ¢I MEDICUL 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?