Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Demonstrații de meșteșuguri ale meșterilor populari la Centrul Cultural Vrancea

Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nicolae Iorga din Focșani, organizează joi, 5 martie 2020, la ora 14.00, în Pinacoteca Centrului Cultural Vrancea, demonstrații de meșteșuguri ale meșterilor populari: Șerban Terțiu și Maricela Mărășteanu.

Activitatea promovează meșteșugurile tradiționale din Vrancea, cu prilejul găzduirii activităţii de ȋnvăţare „Different Colours of Traditional Folk Art” și face parte din programul Proiectului Erasmus+ Different Colours of Us, al Școlii Gimnaziale Nicolae Iorga.

La eveniment participă un grup de elevi și profesori, de la Școala Gimnazială Nicolae Iorga Focșani și de la școli din Uniunea Europeană: Estonia și Anglia.

Șerban Terțiu este meșter popular la Școala Populară de Artă, secție a Centrului Cultural Vrancea, la clasa externă din Nereju, și predă elevilor meșteșugul confecționării măștilor populare, din piele sau lemn.

În anul 2018 a fost declarat de către Ministerul Culturii și Identității Naționale, Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO Tezaur Uman Viu.

Maricela Mărășteanu este meșter popular la Școala Populară de Artă, clasa externă din Câmpuri și inițiază elevii comunei în meșteșugul confecționării țesăturilor populare:ștergare și scoarțe.

Coordonatorul Proiectului Erasmus este doamna profesor Nicoleta Dănilă alături de directorul Școlii Gimnaziale Nicolae Iorga din Focșani, doamna profesor Daniela Trandafir.

Așteptăm cu drag participanții la eveniment!

Comunicat de presă Centrul Cultural Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?