Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Lansarea cererilor de candidatură pentru evenimentul „Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor“

Comitetul Regiunilor și Comisia Europeană a lansat cea de-a 18-a ediție a evenimentului „Saptamâna europeană a regiunilor și orașelor” (EWRC), manifestare declarată cel mai mare eveniment instituțional la nivel european, la care anul trecut au fost 9 mii de participanți și peste 330 de reuniuni. Evenimentul va avea loc la Bruxelles, în perioada 12 – 15 octombrie 2020. Ediția 2020 va fi concepută în jurul a 3 priorități tematice identificate printr-un sondaj public online. Cele 3 tematici decise prin vot de participanții la sondaj sunt: Europa verde; Coeziune și Cooperare; Responsabilizarea cetățenilor.

Tipurile de evenimente la care se poate depune o candidatura: sesiuni de discuții EURegions; dezbateri sub formă întâlnirilor întrebari/răspunsuri pe teme propuse; laboratoare participative; ateliere și mese rotunde; expoziții; degustări de produse tradiționale locale/regionale, dezbateri politice și dialoguri cu cetățenii etc..

Termenul-limita pentru depunerea candidaturilor este data de 27 martie 2020. Sunt invitate să-și prezinte candidatura pentru participare administrațiile naționale/centrale care au rol de autoritate de management, instituțiile europene (mai ales membrii CoR și cei ai Parlamentului European), administrațiile locale, județene și regionale, asociațiile lor, universitățile, mass-media, companiile, alte entități publice și private, etc. Țările eligibile sunt statele membre, inclusiv Marea Britanie, statele Spațiului Economic European, țările care beneficiază de IPA – Instrumentul pentru Pre-aderare, țările vecine UE care beneficiază de Instrumentul European pentru Vecinătate (ENI). O imagine de ansamblu cu rezultatele celor înscriși va fi publicată pe site-ul evenimentului.

Condițiile pentru eligibilitatea unui parteneriat regional, în calitate de organizator al unei dezbateri, au fost puțin modificate spre deosebire de edițiile anterioare. Astfel, parteneriatul trebuie să fie constituit din minimum 3 și maximum 12 parteneri (județe/orașe/regiuni implicate în managementul/implementarea fondurilor structurale și de investiții) și să reprezinte cel puțin 3 state membre ale UE; prioritate la evaluare vor avea evenimentele la care participa membri ai Comitetului Regiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?