Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Vrânceanul care cerea bani pentru a facilita obținerea permisului de conducere, condamnat la închisoare cu suspendare

Bărbatul din Panciu, arestat la începutul lunii decembrie a anului trecut, într-un dosar de trafic de influență, a fost condamnat. Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a primit o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Inculpatul a fost acuzat că în cursul anului trecut a pretins diferite sume de bani de la o persoană, sub promisiunea că o va ajuta pe aceasta, în sensul de a interveni pe lângă persoane sus-puse, în vederea obţinerii permisului de conducere.

„(…) admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei înregistrat sub nr. 1748/P/2019, încheiat la data de 18.12.2019 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea cu inculpatul B (…) C (…). Condamnă pe B (…) C (…) pentru comiterea infracțiunii de trafic de influenţă la pedeapsa de 1 an si 6 luni închisoare. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an 6 luni închisoare, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani prevăzut de art. 92 alin. 1 Cod penal. Deduce din pedeapsa la care a fost condamnat inculpatul durata reținerii si a arestării preventive a acestuia, începând cu data de 03.12.2019 la zi (…)”, au decis magistrații Tribunalului Vrancea.

Instanța l-a obligat pe inculpat ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte unele măsuri, respectiv să se prezinte la serviciul de probațiune la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. De asemenea, bărbatul a fost obligat și să urmeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune, dar și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile la Primăria oraşului Panciu sau la Primăria comunei Străoane.

Magistrații au mai dispus confiscarea sumei de 700 lei ridicată de la inculpat și menținerea măsurii sechestrului asigurător asupra unei mașini până la restituirea sumelor de bani luate de la martorul denunțător din dosar. Bărbatul a mai fost obligat și la plata sumei de 700 lei, cheltuieli judiciare către stat.

Bărbatul a ajuns în arestul poliției la începutul lunii decembrie a anului 2019, el fiind acuzat de trafic de influență. Măsura preventivă a fost dispusă de judecătorii din cadrul Tribunalului Vrancea, la solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunal, care au avut dosarul în lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?