Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Două școli din Vrancea, incluse în prima etapă a campaniei „Susține Igiena în Școli”

În septembrie 2019, Domestos a demarat, împreună cu Crucea Roşie România, o campanie intitulată „Domestos susţine igiena în şcoli“ prin intermediul căreia 25 de unităţi de învăţământ din toată ţara vor beneficia, într-o primă etapă, de produse pentru curăţat. Anul acesta, printre cele 25 de unităţi câştigătoare, se află şi două şcoli din judeţul nostru. În Vrancea, la momentul actual, există 31 de unităţi şcolare care au demarat lucrările prin HG. 363 şi solicită suplimentare, iar alte 21 de unităţi şcolare şi-au propus să demareze aceste lucrări prin programul PNDL şi cu ajutorul banilor de la bugetul local.

Lucrări de renovare şi modernizare susţinute de Domestos

Pe lângă produsele destinate curăţeniei, campania „Domestos susţine igiena în şcoli“ include şi lucrări de renovare şi modernizare a toaletelor din şcoli. „Campania lansată în septembrie 2019, actuala ediție a campaniei «Domestos susține igiena în școli», implementată de Crucea Roșie Română și Domestos, a ajuns într-o nouă fază. Astfel, s-a publicat lista primelor 25 de unități de învățământ ce vor beneficia de seturi de produse de curățat. Pe listă se numără și unitățile de învățământ Şcoala Gimnazială Goleşti şi Şcoala Gimnazială «Ecaterina Teodoroiu» Mărăşeşti, din județul Vrancea. Lista completă a celor 25 de unități de învățământ ce vor beneficia de seturi de produse de curățat este disponibilă pe www.domestos.ro și pe site-ul www.crucearosie.ro, pe pagina dedicată campaniei. Pe lângă produsele de igienizare oferite de Domestos prin filialele de Cruce Roșie din România, cea de-a cincea ediție a campaniei «Domestos susține igiena în școli» include și lucrări de renovare și modernizare a toaletelor, dar și de dotare cu grupuri sanitare acolo unde în prezent acestea sunt în curte“, se arată într-un comunicat de presă trimis de Rodica Davidean, directorul Crucii Roşii, filiala Vrancea.

„În fiecare zi, sănătatea elevilor este pusă în pericol de toalete improvizate sau cu un nivel de igienă impropriu, iar demnitatea copiilor este afectată. Scopul nostru, prin implementarea acestui proiect desfășurat în parteneriat cu Domestos, este să ajutăm cât mai multe unități de învățământ să asigure elevilor accesul la grupuri sanitare sigure și curate. Facem apel pentru donații în continuare, astfel încât mai mulți copii din România să se bucure de standarde civilizate de igienă”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Roșii Române.

În acest an, Domestos oferă 45.000 de euro Crucii Roşii România pentru dotarea a două şcoli cu grupuri sanitare, dar şi pentru modernizarea toaletelor din alte două unităţi de învăţământ. „Domestos oferă Crucii Roșii Române în acest an o sponsorizare în valoare de 45,000 euro pentru dotarea efectivă a două școli cu grupuri sanitare și modernizarea toaletelor în alte două instituții de învățământ, în timp ce 100 de școli vor primi produse de curățenie Domestos. În paralel, Crucea Roșie Română și Domestos au demarat o campanie de strângere fonduri, astfel încât toți cei care doresc să contribuie la această cauză o pot face printr-o donație pe www.crucearosie.ro. Cu sprijinul ambasadorilor și susținătorilor campaniei, suma strânsă până în acest moment este de 12.250 lei. Toate fondurile sunt gestionate de către Crucea Roșie Română, la fel ca și coordonarea procesului de selecție a școlilor și de implementare a lucrărilor. La fiecare 3 luni, se stabilește o nouă instituție de învățământ beneficiară a proiectului dintre cele care s-au înscris pe site și respectă condițiile de eligibilitate. Înscrierile unităților de învățământ în campania «Domestos susține igiena în școli» continuă pe https://www.domestos.com/ro/dreptul-la-toalete.html, mai apare în comunicatul de presă trimis de Crucea Roşie, filiala Vrancea.

Situația în Vrancea

Am stat de vorbă şi cu inspectorul şcolar general adjunct, prof. Gabriela Marchitan despre această problemă. Iată care este situaţia în Vrancea. „La nivelul judeţului Vrancea, pot să vă spun câte şcoli nu au toalete momente la momentul acesta. Este vorba de 31 de unităţi şcolare. Aceste 31 de unităţi şcolare au demarat lucrările prin HG. 363 şi solicită suplimentare, mai sunt 21 de unităţi şcolare care şi-au propus să demareze aceste lucrări prin programul PNDL, plus bani de la Bugetul Local. Deci aceasta este statistica pe care o am eu la acest moment, la nivel de inspectorat. E clar că la oraş toate şcolile au toalete în interior şi grupuri sanitare“, a declarat inspectorul şcolar general adjunct, prof. Daniela Gabriela Marchitan.

Începând cu anul 2015 şi până în prezent, mai mult de 45.000 de copii au beneficiat de condiţii mai bune în şcoli datorită campaniei „Domestos susţine igiena în şcoli“. „În fiecare an, Domestos își propune să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de igienă din școlile din România, dar și la creșterea nivelului de conștientizare a importanței igienei în rândul populației.

Din 2015 și până în prezent, peste 45,000 de copii au beneficiat de condiții mai bune în unitățile sanitare, iar Domestos a donat fonduri de peste 60.000 euro pentru renovarea toaletelor din școlile și grădinițele din România, precum și produse Domestos pentru igienizarea acestora“, după cum afirmă directorul filialei de Cruce Roşie Vrancea.

Crucea Roşie România este o organizaţie umanitară care îşi axează activitatea pe campaniile de binefacere în rândul populaţiei. „Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Întreaga sa activitate se desfășoară în scopul alinării suferințelor persoanelor aflate în situații de risc fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel naționalcu 47 de filiale teritoriale și peste 7,000 de voluntari care se implică activ în acțiunile sale“, apare în finalul comunicatului Crucii Roşii Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?