Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Medicul Mihai Dumitrescu: Avem și o veste bună din spital!

 

Astăzi, alături de Dr. Onia, am montat primul CATETER PLEURAL CU UTILIZARE ÎNDELUNGATĂ (tip PLEURX) la un pacient cu afecțiuni cardiace și oncologice, care nu mai putea respira din cauza lichidului adunat în jurul plămânului și care nu putea suporta o intervenție sub anestezie generală. Cateterul a fost montat printr-o procedură minim-invazivă realizată sub anestezie locala, cu durata de aproximativ 15 minute, iar disconfortul pacientului a fost redus la minim.

Prin procedura minim-invaziva aleasă, scădem riscul de sângerare și asigurăm mobilizarea precoce a pacientului. Acest dispozitiv permite evacuarea lichidului din jurul plămânului oricând este necesar, acasă, de către pacient sau membrii familiei, și necesită îngrijiri minime. De altfel, pacientul poate părăsi spitalul în aceeasi zi in care se monteaza dispozitivul.

Pacientii care au cel mai mult de câștigat de pe urma acestui dispozitiv sunt cei cu afecțiuni oncologice sau cardiace, în care lichidul din jurul plămânului se reface tot timpul și care necesită puncții evacuatorii periodice.

Îmi doresc să vă aduc și alte vești bune în viitor!

P.S. Pacientul și aparținătorul și-au dat acordul pentru acest anunț.

Sursa: Mihai Dumitrescu

N.R. Mihai Dumitrescu este medic de chirurgie toracică în cadrul Spitalului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?