Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Primarul comunei Vîrteșcoiu și-a prezentat Raportul de activitate pe 2019

Viorel Mîrza și-a prezentat raportul de activitate în calitate de primar al comunei Vârteșcoiu. Acesta consideră că anul 2020 este anul în care „se numără bobocii“, motiv pentru care a făcut o scurtă prezentare a obiectivelor de investiții care au fost finalizate, sau care sunt în curs de finalizare, începând cu anul 2012 și până în prezent. „Prioritatea principală a noastră a fost modernizarea infrastructurii școlare, pentru care am făcut proiecte și demersuri pentru finanțare, încă din anul 2012, an în care am preluat conducerea primărie comunei Vârteșcoiu, având la această dată o infrastructură școlară modernă, având toate avizele necesare pentru funcționare. Este vorba de următoarele lucrări de investiții: Modernizarea și extindere școala cu clasele I-VIII Faraoanele, fonduri europene- POR, finalizare 2015; Renovare clădire în vederea schimbării destinației din magazin universal in grădiniță cu program prelungit Vârteșcoiu, fonduri guvernamentale- PNDL 1, finalizare 2016; Construire și dotare grădiniță cu program normal și prelungit Faraoanele, fonduri guvernamentale-PNDL 1, finalizare 2018; Amenajare și imprejmuire loc de joacă aferent grădiniței Faraoanele, fonduri locale, finalizare 2018; Împrejmuire și dotare loc de joacă aferent grădiniței cu program normal și prelungit Vârteșcoiu, fonduri locale, finalizare 2016; Construire teren de sport multifuncțional aferent școlii Vârteșcoiu, fonduri europene, finalizare 2019; Construire teren de sport multifuncțional aferent școlii Faraoanele, fonduri alocate de câte Consiliul Județean, finalizare 2018; Dotarea cu cel de-al doilea microbuz școlar repartizat de MDRAP, anul 2015; Sistematizare, dotare și împrejmuire școala Vârteșcoiu, finanțare locală, finalizare 2014“, se arată în raportul de activitate.

Primarul Viorel Mîrza a precizat că nici infrastructura rutieră nu a fost uitată fiind realizate mai multe investiții în infrastructura locală, fiind realizate următoarele investiții: Modernizare drumuri de interes local, comuna Vârteșcoiu (str. Matului și str. Mihai Eminescu), fonduri europene, finalizare 2014; Modernizare drumuri de interes local în interiorul comunei Vârteșcoiu (str.Olanelor, Maior Ghe. Pastia, Troitei, Garofiței, și parțial Matului), fonduri guvernamentale, PNDL 1, finalizare 2015; Modernizare străzi în interiorul comunei satele Beciu, Râmniceanca și Faraoanele (str.Alunului, Dogarilor, Cantonului, Mihail Pîcleanu, Ulița Morii, Viilor, Fdt. Viilor și parțial Codrului), fonduri guvernamentale PNDL 2, finalizare 2018. La stadiul de turnare a primului strat de asfalt sunt străzile: Preot Anton parțial, Fdt. Milcov, Fdt.Preot Anton, Zambilei, Fdt.Dogarilor și Constantin Robescu. Contractul are ca termen de finalizare a lucrărilor luna august 2020, urmând ca până atunci să fie finalizate și străzile care nu au fost enumerate aici. „Proiectul de modernizare a străzilor Fântânele, Fdt. Maior Ghe. Pastia, Deleanu și parțial Mitoc sunt în proces de licitație publică, practic acestea fiind ultimele străzi din comună, și cu acestea putem spune că toată infrastructura rutieră, cele 51 de străzi din comună, sunt modernizate. De asemenea, am reușit să amplasăm zece stații pentru călători din fonduri locale, în anul 2016“, a susținut Viorel Mîrza.

În ceea ce privește modernizarea infrastructurii culturale au fost realizate următoarele investiții: Reabilitare cămin cultural Vârteșcoiu, fonduri locale, finalizare 2013; Reabilitare cămin cultural Faraoanele, fonduri Compania Națională de Investiții, finalizare 2019; Sistematizare, amenajare spațiu verde și parcare, aferente căminului cultural Faraoanele, fonduri Consiliul Județean, finalizare 2019.

Pentru buna desfășurare a activităților Serviciului voluntar pentru situații de urgență a fost achiziționat un tractor cu lamă pentru deszăpezire si încărcător frontal, cu fonduri europene, în anul 2015. Totodată, a fost achiziționată o autoutilitară mercedes „UNIMOG” cu lamă pentru deszăpezire, sărăriță, si braț tocător, din fonduri alocate de Consiliul Județean Vrancea în anul 2016. „De asemenea, avem în derulare construirea un sediu C.L.S. U. și C. O. A. T. lucrările au început în luna noiembrie 2019 și vor fi finalizate în luna mai a acestui an, după care vom trece la mutarea instituțiilor ce-și desfășoară activitatea în dispensarul vechi, urmând demolarea și construirea celui nou. Serviciul beneficiază de o autoutilitară Duster cu fonduri alocate de Consiliul Județean Vrancea în anul 2014, dar și cu un autoturism Logan, primit titlu gratuit de la I.S.C. Brăila“, a mai susținut primarul Viorel Mîrza.

Pe lista de investiții care urmează a fi implementate se află următoarele obiective: Înființare rețea gaze naturale în comuna Vârteșcoiu, o rețea de 37 km. Studiul de fezabilitate și avizele necesare au fost depuse spre finanțare la Ministerul Lucrărilor Publice; Modernizare și extindere sistem de iluminat public, studiul de fezabilitate a fost realizat în anul 2019, aflat în fază de licitație, iar la finalul lunii februarie vom începe modernizarea prin montarea a cca. 700 lămpi cu led și extindere unde acum nu există iluminat public; Realizare PUG, termen finalizare în luna mai a acestui an, finanțată de Consiliul Județean Vrancea. „Împreună cu colegii primari din comunele: Poiana Cristei, Broșteni, Mera, Reghiu și Andreiașu de Jos am înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Milcovului”, prin care în viitor vom atrage fonduri europene pentru dezvoltarea localitaților respective, anul 2019. Acestea sunt investițiile cele mai importante care au fost realizate la nivelul comunei și vreau să vă asigur că împreună cu colegii din primărie nu vom precupeți nici un efort pentru a dezvolta comuna noastră, făcând din ea una dintre cele mai frumoase“, se mai arată în finalul raportului de activitate al primarului comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mîrza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?