Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Baschet, Liga Națională – Focșănenii, prestații apreciate în primele 3 etape ale Grupei Galbene!

  • În februarie, vor avea loc patru turnee ale Campionatului Național 3×3, la care participă și CSM Focșani 2007

Campionatul Ligii Naționale de baschet, grupa Galbenă, a parcurs trei etape din tur și a intrat în pauză până la 1 martie. CSM Focșani 2007, care a reușit promovarea între primele 12 formații ale baschetului din România, a avut un parcurs previzibil. Adică, nu a obținut nici o victorie și se află pe ultimul loc, fără perspectiva certă de a urca decât, eventual, o poziție până al finalul meciurilor din grupă. A jucat de două ori, în Sala Polivalentă, cu cele mai bune echipe din grupă, CSMU Craiova și BCMU FC Argeș Pitești și o dată în deplasare, cu CS Municipal Mediaș. Dacă în fața marilor forțe ale grupei a pierdut la diferențe relativ mari, dar a avut sferturi de foarte bună calitate, în care a arătat că poate fi egala acestora, la Mediaș, focșănenii puteau câștiga! Ceea ce indică un nivel de performanță posibil aproape de cel al primelor opt formații din țară. Din turul grupei Galbene au mai rămas de jucat două partide, în care CSM 2007 va juca la Galați, cu CS Municipal, la 1 martie, și în Sala Polivalentă, la 7 martie, cu CSO Voluntari.

Este rezonabil să se creadă că la finalul turului formația antrenată de profesorii Petruț Mihai și Florin Munteanu se va afla pe poziția a șasea din cele șase echipe din grupă. Cum tot rezonabil este să se aprecieze că în retur focșănenii pot obține victorii pe teren propriu și cu Mediașul și cu Galațiul. Marele câștig al CSM 2007 este că și-a verificat și consolidat relații de joc în compania unor adversari puternici și că a putut trimite în joc juniori care au arătat că-și merită locul în echipa de seniori și au căpătat nu doar experiență la acest nivel, ci și încrederea în propriile forțe care îi ajută în dificilele întâlniri din grupa semifinală a Campionatului Național U 18. Spectatorii au rămas fără bucuria de a-și vedea favoriții câștigând, însă i-au văzut crescând în joc – și individual și ca echipă. Și cu bucuria de a vedea în Polivalentă baschetbaliști foarte valoroși și echipe foarte bune!

Până la reluarea campionatului, baschetbaliștii focșăneni se vor pregăti în Sala Polivalentă, iar unii dintre ei – inclusiv juniori U 18, vor evolua în Campionatul Național 3×3 care va avea turneele 1 și 2 în zilele de 15 și 16 februarie și turneele 3 și 4 în zilele de 22 și 23 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?