Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

A treia încercare pentru posturile de infirmieră la Spitalul din Dumbrăveni

Interviul pentru selectarea infirmierelor la Spitalul de Psihiatrie Dumbrăveni va fi reluat săptămâna viitoare, în data de 12 februarie. Proba de interviu va fi reluată pentru toți candidații înscriși. „Proba de interviu a concursului de ocupare a funcției de infirmieră debutantă va fi reluată întrucât baremul de corectare pentru întrebarea nr 3 din interviul de selecție a fost întocmit eronat de către membrii comisiei de concurs, acesta este incorect și contravine actelor normative în materie de situații de urgență, atribuțiilor stipulate în fișa de post a infirmierei debutante publicată odată cu anunțul de concurs precum și a prevederilor din Programul Național al Infirmierelor”, se arată în raportul de analiză privind suspendarea concursului întocmit la nivelul Spitalului din Dumbrăveni realizat de o comisie condusă de managerul Răzvan Ionuț Costin (FOTO).

Reamintim că modul de desfășurare a concursului și contestațiile repetate depuse de către unii candidați au stârnit nemulțumirea persoanelor care au candidat pentru cele două posturi. Astfel, prima oară, concursul a fost organizat la finele anului trecut dar, din cauza unei contestații, a fost reluat în luna ianuarie. Unul dintre candidații care au participat la concurs ne-a spus că motivul contestației a fost ilar. Practic, un candidat care nu a reușit să intre la concurs pentru că nu avea buletinul, a depus contestație precum că nu ar fi fost respectate regulile la afișarea termenelor de depunere a contestațiilor. A doua oară, în luna ianurie, concursul a fost organizat diferit decât în decembrie. Astfel, inițial proba scrisă era urmată de proba practică și interviu dar la concursul din ianuarie au rămas doar proba scrisă și interviul. Motivarea a fost că era o procedură prea complicată și nu era obligatorie.

În final, pe 30 ianuarie au fost afișate rezultatele finale, cu doi candidați admiși pe posturi, la diferență de câteva puncte de contracandidați. Pentru Secția de Psihiatrie Cronici a fost declarată admisă Andreea Grigorică cu 88,25 puncte, urmată de Tudorița Lăzăroiu, cu 82,25 puncte. La Staționarul de zi psihiatrie a fost declarată admisă Maria Ariton cu 81 puncte, urmată de Adina Liliana Țigănuș cu 79,75 puncte. Procedura de derulare a interviului a fost neobișnuită pentru că acesta nu a constat în întrebări adresate candidaților. Una dintre participante ne-a explicat că după ce au primit întrebările, răspunsurile au fost scrise pe foi de hârtie și citite membrilor comisiei, în prezența celorlalți candidați. Iar după depunerea contestațiilor au apărut și suspiciunile asupra corectitudinii concursului. Fiind a doua oară când concursul este contestat de aceeași persoană, candidații se tem să nu fie alte interese iar deficiențele să fie lăsate intenționat pentru a putea fi anulată procedura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?