Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Elevii vrânceni sunt pasionați de matematică! 1264 s-au înscris la concursul „LuminaMath“

Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare“ Focșani a găzduit vineri, festivitatea de premiere a celei de a XXIII-a ediție a Concursului Național de Matematică „LuminaMath“. Este un concurs național de matematică destinat elevilor claselor II-VIII, oferindu-le posibilitatea să-și verifice cunoștințele la nivel național și s-a desfășurat pe două etape: etapa online și etapa scrisă. Concursul și-a propus atragerea copiilor către științele exacte, creșterea randamentului la matematică, familiarizarea elevilor cu atmosfera de examen și testele de tip grilă, cât și pregătirea acestora în vederea susținerii testelor de tip internațional. Conform informațiilor postate pe pagina de facebook a Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, alături de elevii premiați, părinții acestora și cadrele didactice care i-au pregătit, au fost participat și 2 reprezentanți ai instituției organizatoare, Lumina Instituții și Liceul Internațional de Informatică din București. Din cei 1264 elevi înscriși la etapa online, 416 s-au calificat la etapa scrisă, în care au avut de rezolvat un test tip grilă alcătuit din 30 de probleme pentru clasele II-IV și 40 de probleme grilă pentru clasele V-VIII, fiecare întrebare având 5 variante de răspuns, iar elevul a trebuit să aleagă o singură variantă de concurs.

Pentru etapa scrisă s-au acordat premii după următorul punctaj: 80-100 puncte – premiul I; 70-79,5 puncte – premiul II; 60-69,5 puncte – premiul III; 50-59,5 puncte – mențiune. Elevul care a ocupat primul loc pe județ, pe fiecare clasă în parte, având un punctaj de minim 80 de puncte, este premiat cu o tabără națională care va cuprinde și ore de matematică şi de asemenea, elevii care au obținut un punctaj de minim 80 de puncte și care s-au clasat în primii treizeci de elevi la nivel național vor fi premiați cu o tabără națională.

La nivelul judeţului Vrancea au fost acordate 182 de premii şi 4 tabere de matematică iar cei cu premiul I au primit și un cadou surpriză. „Felicit toți elevii participanți, i-am încurajat și i-am apreciat pentru că au prins drag de concursul acesta. Sunt foarte bucuroși că Lumina Instituții oferă și tabere și împărtășesc din experiența lor celorlalți elevi și chiar sunt foarte tentați și pentru aspectul acesta dar și pentru faptul că organizarea este foarte corectă și bună. Am constatat că anul acesta au fost foarte mulți participanți de la clasele II-IV și mai puțin de la V-VIII, pentru că cei mai mari se focalizează mai mult pe examenul de capacitate. Când se anunță începerea unei noi ediții a concursului, eu trimit adrese în școli cu tot calendarul concursului și doamnele învățătoare și profesorii informează elevii. Li se comunică perioada de înscrieri pentru etapa online, în care ei trebuie să își facă un cont, apoi susțin o probă online și cine promovează proba online, care este formată din subiecte de matematică, trece la proba scrisă care se desfășoară în singurul centru de concurs din Vrancea, la Școala 9. La proba scrisă vor completa o fișă grilă și corectura se face pe calculator, tot de către instituția organizatoare.

Există și o bază de date cu subiectele din anii anteriori, astfel că elevii se pot antrena și am observat că agreează testele tip grilă, probabil le este mai comod, deși problemele tot trebuiesc rezolvate pe ciornă. Toți primesc diplome, reviste și taberele de la Potigrafu, sunt foarte bine gândite pentru copii, au program de pregătire de matematică și tot felul de activități interesante. Sunt chiar elevi care deși nu au câștigat premiu într-un an, solicită tabără cu bani, pentru că le place foarte mult acolo“, ne-a declarat Gabriela Gherman, inspector de matematică în cadrul ISJ Vrancea.

Sursa foto: Facebook/Inspectoratul Școlar Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?