Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Căsătorii de o zi, cununii în balon, cursuri de dans, degustări de torturi și alte surprize la Sepsi Wedding

Căsătorii de o zi, cununii în balonul cu aer cald, cursuri de dans, degustări de torturi şi multe alte surprize se numără printre noutăţile celei de-a patra ediţii a Târgului de nunţi şi evenimente Sepsi Wedding, ce va avea loc la începutul lunii februarie la Sfântu Gheorghe. Organizatorii au declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că târgul, găzduit de Arena Sepsi din municipiu, va reuni peste 70 de expozanţi, un număr aproape dublu faţă de ediţiile anterioare, şi va fi cel mai mare eveniment de acest fel din regiune.

Potrivit acestora, la târg vor participa diverse firme specializate, precum şi de servicii conexe, respectiv proprietari de restaurante, saloane de coafură, florării, fotografi, decoratori şi creatori de modă. „Anul acesta ne-am axat mai mult pe calitate, dar am vrut să fie cea mai mare expoziţie din regiune (…) Am încercat să acoperim toate ariile, vom avea şi o maşină retro, un Jaguar alb din anul 1978 şi, dacă tot vorbim despre trenduri, ni s-a părut interesant să aducem şi un balon cu aer cald al unei firme din Târgu Secuiesc, în care se pot oficia cununii (…) O premieră vor fi cununiile de 24 de ore, în stil de Vegas, deci cei care doresc se pot căsători pentru 24 de ore. Va fi cununie cu inele, buchet de flori, certificate de căsătorie, voal, poze, etc”, a declarat Bedo Andor.

Prin tragere la sorţi, unul dintre cuplurile căsătorite pentru 24 de ore va primi drept premiu o cazare de o noapte la un hotel de lângă Sfântu Gheorghe. Organizatorii vor pune la dispoziţia publicului un partybus, decorat festiv, care în zilele de 1şi 2 februarie când va avea loc târgul, va efectua şase curse pe zi către Arena Sepsi. Toţi oaspeţii vor fi întâmpinaţi cu şampanie, vor avea loc prezentări de cockteiluri, degustări de torturi şi alte dulciuri, va fi amenajat un baby corner pentru familiile care vin cu copii, vor fi organizate cursuri de dans, o paradă a modei, demonstraţii de machiaj şi coafură, iar câteva formaţii îşi vor prezenta repertoriul muzical de nuntă.

Târgul de nunţi este, în opinia organizatorilor, un loc potrivit pentru cei care doresc să-şi ceară iubitele în căsătorie, iar cei care vor face acest pas vor putea beneficia gratuit de o şedinţă foto sau video de logodnă. „Vom avea multe alte surprize (…) Avem un vis măreţ şi sperăm să devină realitate (…) Adevărul este că târgurile de nunţi sunt în regres, lumea virtuală e mai activă, pe internet găseşti totul, de la fotograf, decorator şi organizator de nunţi, de toate, dar astfel contactul direct dispare, iar noi tocmai asta vrem, să interacţionăm direct, programele să fie interactive”, a adăugat Zsigmond Zsuzsanna.

În judeţul Covasna, organizarea unei nunţi cu aproximativ 200 de invitaţi costă, în medie, între 10.000 şi 15.000 de euro, dar cei care vor veni la târgul de nunţi vor putea beneficia de reduceri semnificative, au mai spus organizatorii. Potrivit acestora, anual în judeţul Covasna au loc între 1.000 şi 1.100 de nunţi, dintre care aproape 300 în municipiul Sfântu Gheorghe. Nunţi cu foarte mulţi invitaţi, de peste 300 de persoane, se organizează foarte rar, fiind preferate nunţile restrânse, cu 100-150 de invitaţi sau chiar mult mai puţini.

La modă sunt şi nunţile în aer liber, la castelele sau conacele din zonă, însă acestea din urmă ţin, de regulă, trei zile şi sunt mult mai costisitoare, în preţ fiind inclusă şi cazarea. Organizatorii Sepsi Wedding au remarcat că, în general, tinerii nu mai păstrează tradiţiile şi ritualurile de nuntă, dar şi că în ultima perioadă se înregistrează o uşoară scădere a vârstei la care aceştia decid să îşi întemeieze o familie. Intrarea la târgul de nunţi va fi gratuită, dar cei care doresc vor putea face donaţii în cutiile amenajate în incinta Arena Sepsi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?