Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: O investiție mai mult decât necesară – foarte utilă: Bazinul de Înot Didactic din Focșani!

Era să fie cu câțiva ani mai devreme, dar o ministresă aflată în relații de paralelism cu sportul a decretat că la Focșani nu-i nevoie de bazin de înot pentru că nu este echipă de polo! Și ceea ce trebuia să se întâmple în rău s-a întâmplat. Lucrările pentru construirea proiectatulu Bazin de înot în Focșani Sud au fost amânate pentru vremuri mai prielnice. Iar când acestea s-au invit – ”fie roata și pătrată tot se-ntoarce ea odată” – spune un proverb purtător de înțelepciune, ca toate proverbele, Campania Națională de Investiții, la solicitarea Consiliului Județean Vrancea – pentru întregul adevăr, a președintelui Marian Oprișan – a început primele săpături pentru bazin. Cauze naturale – strat freatic consistent și la suprafață, au încetinit ritmul, lucrările au fost întârziate, însă în mai 2019 a venit sorocul: Bazinul de înot didactic din Focșani Sud a fost dat în folosință.

Cea mai importantă lucrare de infrastructură sportivă de după 1990 în Vrancea a venit la întâlnirea cu beneficiarii! Primii, ca pentru un moment inaugural, au fost juniorii a patru echipe naționale – România, Belarus, Bulgaria și Moldova venite la Focșani pentru un turneu de pregătire. Consiliul Județean Vrancea invitase Federația Română de Polo să aducă echipe la Focșani și să constate/valideze, prin prezența acestora, calitatea bazinului din Sud care a primit referințe excepționale din partea oaspeților! Aceștia nu au făcut decât să recunoască o realitate de necontestat! Focșaniul devenea un pol al polo-ului pe apă din România. Calitate reconfirmată de alte prezențe poloistice de prestigiu la bazinul din Sud – Naționalele de senioare ale României și Germaniei care au jucat unul dintre cele două meciuri de baraj pentru calificarea la Campionatul European. Apoi, Lotul național de seniori al României a avut – tot la Focșani – un stagiu de pregătire pentru Campionatul European. Chestiunea echipei invocate de ministresă fusese rezolvată de la sine! Rămâne ca într-o zi să fie înființate și echipe de polo, fete sau băieți, la unul sau altul la cluburile sportive din municipiu. Testul adevărat al ideii de construire la Focșani a unui bazin de polo a fost cel ai prizei la public! Iar publicul focșănean, avizat și bun cunoscător al fenomenului sportiv – de la handbal, mai nou de la baschet, dar și de la fotbal, a reacționat în manieră impresionantă. A umplut tribunele la jocurile naționalelor României, a făcut atmosferă ca la marile întreceri internaționale.

Ceea ce a adus în mod cu totul remarcabil bazinul de înot didactic din Focșani a fost că a oferit posibilitatea a sute de copii din Vrancea, transportați cu microbuzele școlare, să vină și să învețe, în mod gratuit, să înoate, în condiții excepționale instruire, de securitate, de igienă. A fost o idee generoasă a Consiliului Județean Vrancea, pusă bine în practică. Și pe care nu ai cum să nu o apreciezi. Până la urmă, cu sau fără echipă de polo, focșănenii, de la cei mai tineri până la cei vârstnici aveau dreptul – acum au și posibilitatea – chiar și contra cost – să meargă să facă înot – pentru învățare sau agrement în condiții la nivelul cerințelor anilor aceștia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?