Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Fotbal – CSM 2007 va relua pregătirea la 20 ianuarie!

Fotbaliștii seniori ai CSM Focșani 2007 se află în vacanța care a început la debut de decembrie, după ultima etapă a turului, când s-au impus pe Milcovul cu 2-0 în fața FC Botoșani 2. Vor relua pregătirea pentru noul sezon la 20 ianuarie. Pauză cam lungă, dar poate că tehnicienii și conducerea administrativă a echipei își vor fi făcut planurile de bătaie așa încât să iasă bine la finalul returului. Ce ar putea să însemne acest bine? În cel mai fericit caz, ar putea fi promovarea în Liga a II-a. În mod normal, având în vedere circumstanțele actuale, consolidarea, ca lot și ca joc, a unei formule care să permită abordarea viitoarei ediții de campionat cu obiectiv – susținut de valoare – promovarea. Ediția de campionat 2019-2020 a fost gândită, la rândul său, în aceeași cheie a promovării. Campania de pregătiri a început atunci cu o pereche de antrenori, cu o lună înainte de începerea campionatului a continuat cu o altă pereche de tehnicieni, au fost aduși jucători cu referințe bune, alții, în probe. Unii au confirmat, alții au plecat cum au venit. La jumătatea turului, a venit la conducerea formației o a treia echipă de antrenori. Fiecare dintre acestea a avut propria viziune despre pregătire și manieră de joc, despre calitățile jucătorilor raportate la sistemele de joc. Au urmat schimbări de formulă, de exprimare în teren, toate aceste având ca inevitabilă consecință apariția unor rezultate cu mult sub așteptări și îndepărtarea de la obiectiv.

În ultimele opt etape, cu Alin Chița antrenor principal, CSM 2007, a avut un egal și trei jocuri câștigate pe teren propriu, trei înfrângeri în deplasare, dar și importanta victorie de pe terenul liderei, Aerostar Bacău. A fost perioada în care a fost cristalizată o echipă care a început să joace frumos, să producă multe ocazii, să și înscrie. Solidă în toate compartimentele sale și dătătoare de speranțe suporterilor și argument pentru continuitate în obiectiv, susținătorilor. Poate fi mai bine? Cu siguranță, pentru că există potențial la echipă. Cel puțin așa par lucrurile văzute din tribună.

Ce văd conducerea tehnică și administrativă? Ne vom lămuri când vor fi reluate pregătirile. Cert este că că vor fi modificări de lot. Unii jucători și-au reziliat contractele – la cerere sau la sugestie, alții vor veni. Important este ca mișcările de fotbaliști – firești în intersezon – să nu repete inabilitățile din vară. Și ca fiecare jucător nou inclus în lotul CSM 2007 să aducă un plus față de ce era la finalul turului! Cred că ultimele etape din 2019 au arătat că echipa de seniori a CSM Focșani 2007 avea o structură bine definită și un stil de joc eficient. Iar orice adăugire ori renunțare la jucători să țină seama de o asemenea realitate, construită cu eforturi la Focșani, după un tur de campionat prea tensionat față de ceea ce anticipa în vara lui 2019!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?