Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Tenisul dă Focșaniului doi Cetățeni de Onoare!

* Aceștia sunt Adrian Voinea și, post mortem, George Bucuroiu

Consiliul Local al Municipiului Focșani, la propunerea primarului Cristi Valentin Misăilă, va avea de hotărât în ședința de astăzi dacă va acorda titlurile de Cetățean de Onoare al Municipiului pentru doi mari oameni ai tenisului românesc. Fiecare pe coordonatele sale: unul, ca fost jucător, celălalt, ca fost antrenor, promotor, creator de bază sportivă, antrenor, arbitru. Este vorba despre Adrian Voinea și, post mortem, de George Bucuroiu. Ambii au marcat istoria tenisului vrâncean și național.

Jucătorul de tenis Adrian Voinea, format la Focșani de regretatul George Bucuroiu, a plecat la 15 ani spre tenisul internațional de mare performanță, unde s-a ilustrat ca un veritabil campion. A fost component de bază al echipei de Cupă Davis a României, între cei mai importanți jucători de tenis profesioniști din țară. A avut o carieră impresionantă – optimi de finală la Roland Garros în 1995, între învinși fiind și marele Boris Becker, a fost pe locul 36 ATP în 1996, an în care a câștigat turneul ATP de la Bournemouth și a jucat finala altui turneu ATP, cel de la Palermo. A fosts semifinalist la turneele ATP din București, Amsterdam, Long Island, Adelaide.

A câștigat meciuri în fața unor mari mjucători ai tenisului mondial în afara lui Boris Becke – Thomas Muster, Marcello Rios, Carlos Ferrero, Jim Courier, Mats Vilander. Este antrenor de tenis și, de câte ori vine la Focșani, inclusiv ca invitat la Vrancea Trophy – Trofeul CJ Vrancea și al Municipiului Focșani este în centrul atenției micilor jucători de tenis de pe terenurile din Sud unde face jocuri demonstrative cu aceștia încercând să le transmită din știința sa în jocul pe care l-a practicat la un nivel foarte înalt. A onorat mereu numele orașului în care s-a născut și în care se întoarce mereu cu plăcere.

George Bucuroiu are titlul post mortem de Antrenor Emerit al Tenisului conferit de Federația Română de Tenis. Cred că aprecierea dată de FR Tenis ar fi suficientă pentru a-i fi conferit post mortem titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Focșani. Însă în cele ce urmează prezint alte câteva argumente pentru a-i ajuta pe care ce sunt chemați să decidă! George Bucuroiu a pregătit multe generații de jucători între aceștia fiind și Adrian Voinea, plecat de pe terenurile din Sud spre marea performanță internațională. Fervent promotor al tenisului, a organizat numeroase turnee de nivel național, dar și primul turneu ITF Pro la Focșani, ”Vrancea Trophy”, al cărui director a fost mai multe ediții și care este continuat prin strădaniile fiului său, profesorul și antrenorul Răzvan Bucuroiu.

A oferit Focșaniului o bază sportivă de excepție pentru tenis, în Focșani Sud, unde pe cele șase terenuri pe care le-a amenajat învață și joacă tenis zeci de copii ai Focșaniului, au loc importante competiții între care și Vrancea Trophy – Trofeul CJ Vrancea și al Municipiului Focșani”. George Bucuroiu a fost arbitru în turnee din circuitul național, dar și la linie, în Cupa Davis, Openul României ori Cupa Federației. Conferirea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Focșani” celui care a fost George Bucuroiu va reprezenta o necesară recunoaștere și apreciere a meritelor excepționale ale unui om care a trăit și a construit pentru tenisl focșănean. Și pentru cel românesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?