Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Omagiu Revoluției din decembrie 1989 în Piața Unirii din Focșani

În această seară, o mână de oameni s-au adunat în Piața Unirii pentru a aduce un omagiu eroilor care și-au pierdut viața în timpul Revoluției din decembrie 1989. „Dacă a fost sau nu Revoluție, rămâne la latitudinea istoriei să decidă”, spun cei prezenți în Piața Unirii în această seară. Un lucru este cert, dacă în acel decembrie ’89 oamenii nu s-ar fi răzvrătit împotriva atrocităților regimului comunist condus de Nicolae Ceaușescu, prezentul nostru ar fi fost probabil nesigur.

Vremea de afară reflectă întocmai atmosfera zilelor de 16-22 decembrie, este ceață, frig, atât de frig încât lacrimile ți se transformă în cristale.
Medicul stomatolog Irina Lupu este inițiatorul acestui eveniment ce își propune să-i scoată afară din case pe toți cei care vor să-și aducă aminte de Revoluție măcar acum, când se împlinesc 30 de ani de atunci. Drept urmare, în fiecare seară, de la 19:00 la 20:00, oamenii sunt așteptați în Piața Unirii pentru a se alătura revoluționarilor… nu-i un strigăt la luptă, ci un strigăt de solidaritate față de cei care privesc libertatea de acolo, din cer.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?